ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απάτη στο όνομα του... Αρχηγού της Αστυνομίας (εικόνες)

Συστήνεται προσοχή στο κοινό

Κατά το πρόσφατο παρελθόν, πολλές ήταν οι φορές που επιτήδειοι χρησιμοποίησαν την Αστυνομία ως οργανισμό, ώστε να εξαπατήσουν κόσμο.

Είτε μέσω emails είτε μέσω εφαρμογών, πολίτες δέχθηκαν παραπλανητικά μηνύματα από άγνωστα πρόσωπα που μόνο σκοπό είχαν να τους παραπλανήσουν και να τους εκμεταλλευτούν για τους δικούς τους σκοπούς.

Τις τελευταίες μέρες όμως, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, παραπλανητικά emails αποστέλλονται σε πολίτες και παρουσιάζονται ως μηνύματα που υπογράφει ο Αρχηγός της Αστυνομίας, κος. Στέλιος Παπαθεοδώρου. Πιο κάτω μάλιστα, παρουσιάζουμε τα μηνύματα που δέχονται πολίτες.

Όπως θα δείτε, το μήνυμα από τον τίτλο του δίνει την εντύπωση ότι γίνεται διερεύνηση εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και στο περιεχόμενό του αναφέρεται ότι, επισυνάπτεται ειδοποίηση που αφορά το πρόσωπο που το λαμβάνει. 

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Γραφείο Τύπου της Αστυνομιάς για σχετική ενημέρωση. Όπως ήταν αναμενόμενο, μας εξηγήθηκε ότι, δεν είναι η πρώτη φορά που επιτήδειοι χρησιμοποιούν την Αστυνομίας ή ακόμα και τον Αρχηγό της, με σκοπό να παραπλανήσουν και να εκμεταλλευτούν το κοινό.

Γι' αυτό τον λόγο, στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ειδικότερα όταν το φαινόμενο είναι σε έξαρση, αναρτώνται ανακοινώσεις που προτρέπουν το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

Πρόσφατη ανακοίνωση της Αστυνομίας για απάτη που σχετιζόταν με αυτή:

Η Αστυνομία ενημερώνει εκ νέου τους πολίτες ότι συνεχίζεται η απάτη με ύποπτα παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που αποστέλλονται μαζικά και παρουσιάζουν ψευδώς την Αστυνομία Κύπρου ως αποστολέα.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα αποστέλλονται από πλαστές ηλεκτρονικές διευθύνσεις και περιλαμβάνουν επιστολές που φέρουν και λογότυπα της Αστυνομίας Κύπρου και της Interpol.

Στα ηλεκτρονικά μηνύματα και επιστολές αναφέρεται ότι οι παραλήπτες είναι εμπλεκόμενοι και πρέπει να κατηγορηθούν για διάφορα ποινικά αδικήματα, όπως αδικήματα διαδικτύου, παιδικής πορνογραφίας, και βιασμού.

Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι, τα μηνύματα αυτά είναι πλαστά και σε καμία περίπτωση τέτοιας μορφής μηνύματα θα αποστέλλονταν από την Αστυνομία Κύπρου προς πολίτες ή και οργανισμούς. Τα μηνύματα αυτά συνιστούν προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών. Το κοινό καλείται όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην ανταποκρίνεται σε περίπτωση λήψης τέτοιων μηνυμάτων.

Συστήνεται όπως σε περίπτωση λήψης τέτοιων μηνυμάτων, οι πολίτες να ενημερώνουν την Αστυνομία και να αποφεύγουν οποιαδήποτε επικοινωνία ή συναλλαγή μέσω των κακόβουλων αυτών μηνυμάτων και των ύποπτων διευθύνσεων που αναφέρονται σε αυτά. Για σκοπούς επιβεβαίωσης οποιασδήποτε εκκρεμότητας με την Αστυνομία, το κοινό προτρέπεται όπως επικοινωνεί με τα γνωστά κανάλια επικοινωνίας που διαθέτει η Αστυνομία, όπως είναι και οι κατά τόπους Αστυνομικοί Σταθμοί.

Πληροφορίες από 24News

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση