ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Από ανάρτηση διαδικτύου το απειλητικό email στα σχολεία - Αναζητούν τον αποστολέα

Στο πλαίσιο των εξετάσεων της Αστυνομίας αναμένεται ενημέρωση από την Europol, την Interpol και από τις ρωσικές αρχές με απώτερο στόχο τον εντοπισμό του αποστολέα.

ΚΥΠΕ

Η Αστυνομία αναμένει ενημέρωση από την Europol, την Interpol και τις ρωσικές αρχές, με απώτερο στόχο τον εντοπισμό του αποστολέα του απειλητικού ηλεκτρονικού μηνύματος που στάληκε χθες σε σχολεία, ανέφεραν το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) αστυνομικές πηγές .

Σημείωσαν πως το μήνυμα φαίνεται να στάληκε από χώρα του εξωτερικού και όχι από την Κύπρο, σημειώνοντας πως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από το οποίο στάλθηκε το εν λόγω μήνυμα ήταν δημοσιευμένο στο διαδίκτυο μαζί με κωδικούς, πράγμα που πιθανόν υποδηλώνει ότι κάποιο τρίτο πρόσωπο οικειοποιήθηκε αυτό το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και απέστειλε το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι το κείμενο του εν λόγω ηλεκτρονικό μήνυμα ήταν επίσης αναρτημένο στο διαδίκτυο, επομένως φαίνεται ότι δεν γράφτηκε ειδικά για την Κύπρο.

Φαίνεται, επίσης, ότι το ίδιο λεκτικό μεταφράστηκε από διαδικτυακή μηχανή μετάφρασης, ενώ εντοπίστηκε ότι ο αποστολέας δεν είναι από την Κύπρο, αλλά από χώρα του εξωτερικού, σημείωσαν.

Ανέφεραν, τέλος, ότι στο πλαίσιο των εξετάσεων της Αστυνομίας αναμένεται ενημέρωση από την Europol, την Interpol και από τις ρωσικές αρχές με απώτερο στόχο τον εντοπισμό του αποστολέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση