ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αποελίστες παρενοχλούσαν με λέιζερ τον Bogadinov

Τους πέρασαν χειροπέδες - Παραδέχθηκαν ενοχή

ΚΥΠΕ

Δύο οπαδοί του ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο αποκλεισμό τους από τα γήπεδα αφού εντοπίστηκαν μέσω κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης να χρησιμοποιούν απαγορευμένα στυλό λέιζερ, για να αποσπάσουν την προσοχή του τερματοφύλακα του Εθνικού Άχνας, Martin Bogadinov, κατά τη διάρκεια αγώνα 1ης Κατηγορίας τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την Αστυνομία των Βρεταντικών Βάσεων.

Σε ανακοίνωση της η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων αναφέρει πως «οι άνδρες, ηλικίας 57 και 17 ετών από τη Λευκωσία, παραδέχτηκαν την ενοχή τους κατά τη διάρκεια ανάκρισης τους στις 15 Φεβρουαρίου, αφού οι αστυνομικοί των Βρετανικών Βάσεων χρησιμοποίησαν τις Κάρτες Φιλάθλου και το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, για να τους εντοπίσουν στην εκτός έδρας ήττα του ΑΠΟΕΛ με 2-1».

Σημειώνεται πως «ο αγώνας, ο οποίος προσέλκυσε σχεδόν 4.000 θεατές εντός των Βρετανικών Βάσεων, ήταν ένας από τους τελευταίους αγώνες που διεξήχθησαν με παρόντες εκτός έδρας φιλάθλους, αφού η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου απαγόρευσε την παρουσία τους λόγω της κλιμάκωσης της βίας μέσα στα γήπεδα».

Οι «δύο οπαδοί του ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζουν τον πιθανό αποκλεισμό τους από τα γήπεδα αφού εντοπίστηκαν μέσω κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης να χρησιμοποιούν απαγορευμένα στυλό λέιζερ, για να αποσπάσουν την προσοχή του τερματοφύλακα του Εθνικού Άχνας, Martin Bogadinov, κατά τη διάρκεια αγώνα 1ης Κατηγορίας τον περασμένο μήνα», αναφέρεται.

Ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Πανίκος Παναγή, ο οποίος ηγήθηκε της αστυνομικής επιχείρησης κατά τη διάρκεια του αγώνα, είπε ότι «οι συλλήψεις έγιναν δυνατές από το σχολαστικό ερευνητικό έργο των αστυνομικών του κατά τη μελέτη του υλικού από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης τις επόμενες μέρες μετά το παιχνίδι».

Εξήγησε ότι «με τόσους πολλούς ανθρώπους παρόντες και τόσα πολλά που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν τα άτομα που διαπράττουν το αδίκημα».

«Αλλά χάρη στη σπουδαία δουλειά των παρόντων αστυνομικών και στη στενή επαφή με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, μπορέσαμε να εντοπίσουμε αυτούς τους φιλάθλους και να τους φέρουμε για ανάκριση, όπου στη συνέχεια παραδέχθηκαν τις κατηγορίες», πρόσθεσε.

Αναφέρεται ότι «η χρήση των στυλό λέιζερ έχει γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, καθώς οι οπαδοί προσπαθούν να βοηθήσουν την ομάδα τους να αποκτήσει στρατηγικό πλεονέκτημα αποσπώντας την προσοχή των αντίπαλων παικτών».

«Είναι παράνομο, είναι εξαπάτηση και είναι δυνητικά επικίνδυνο για τους παίκτες που στοχοποιούνται και εμείς ως αστυνομική δύναμη απλά δεν θα ανεχτούμε αυτού του είδους τη συμπεριφορά μέσα στο γήπεδο μας», συνέχισε ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Παναγή.

«Η ασφάλεια των παικτών και των φιλάθλων κατά τη διάρκεια των αγώνων είναι τόσο σημαντική και θα δράσουμε αποφασιστικά ενάντια σε όσους θέλουν να υπονομεύσουν τις αστυνομικές μας προτεραιότητες. Εργαζόμαστε επίσης σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι η βία, η απειλητική συμπεριφορά και η χρήση πυροτεχνημάτων μέσα στο γήπεδο μας θα εξαλειφθούν και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στενά με τις κυπριακές ποδοσφαιρικές αρχές και τους υπεύθυνους συλλόγων για να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα γίνει».

Οι δύο άνδρες αναμένεται τώρα να παρουσιαστούν ενώπιον του Δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας για να μάθουν την τιμωρία τους.

Πέρυσι, τρεις άνδρες τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό από τα γήπεδα, αφού εντοπίστηκαν με τη χρήση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και κρίθηκαν ένοχοι για τη χρήση εκρηκτικών κατά την εντός έδρας αναμέτρηση μεταξύ του Εθνικού Άχνας και Οθέλλος Αθηαίνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση