ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αποκλείστηκε η Μαρία Σκόλλου από υποψήφια κοινοτάρχης στον Κορμακίτη

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την «εκλογή» του «κοινοτάρχη» του Κορμακίτη

ΚΥΠΕ

Οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα για την απόφαση του αποκλεισμού μιας υποψήφιας για το «αξίωμα» του κοινοτάρχη του κατεχόμενου χωριού του Κορμακίτη συνεχίζονται.

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε ο τέως πρόεδρος του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς με σχετική ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (MKΔ), όπου ανέφερε ότι «το 2005, για πρώτη φορά, δώσαμε στους κατοίκους αυτού του χωριού το δικαίωμα να εκλέγουν τους δικούς τους μουχτάρηδες. Ως υπουργός εξωτερικών εκείνης της περιόδου, δήλωσα ότι οι Μαρωνίτες που ζουν εκεί θα καθόριζαν τους δικούς τους κοινοτάρχες που θα συναλλάσσονταν μαζί μας και ότι δεν θα δεχόμασταν τους μουχτάρηδες που είχε ορίσει η ε/κ πλευρά ως συνομιλητές».

«Σήμερα, το κόμμα που λέει ότι θέλει λύση στη βάση των δυο κρατών δεν επιτρέπει στους κατοίκους αυτού του χωριού να καθορίσουν τους κοινοτάρχες τους. Εφόσον ενεργείτε αποκλείοντας τον έναν από τους δύο υποψηφίους χωρίς εκλογές και λέγοντας "αυτός είναι ο κοινοτάρχης σας" στους Μαρωνίτες που ζουν εκεί, αυτοί δεν πρόκειται να δεχτούν αυτόν που διορίσατε εσείς, αλλά αυτόν που διορίστηκε από το νότο» συνέχισε ο κ. Ντενκτάς, αναφερόμενος στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι στα ΜKΔ τις τελευταίες ώρες έχει κυκλοφορήσει αντίγραφο «ποινικού μητρώου» της Μαρίας Σκόλλου, της υποψήφιας για το «αξίωμα» του κοινοτάρχη του Κορμακίτη.

Εν τω μεταξύ, χθες το «υπουργείο εξωτερικών» τοποθετήθηκε για το όλο ζήτημα αναφέροντας σε σχετική γραπτή ανακοίνωση ότι «κάθε κράτος έχει την εξουσία να λαμβάνει αποφάσεις βάσει της διοικητικής του εξουσίας και των κυριαρχικών του δικαιωμάτων».

Στη γραπτή ανακοίνωση προβλήθηκε και η άποψη ότι «υπό τις σημερινές συνθήκες της χώρας μας, τα άτομα που δεν έχουν το δικαίωμα να ασκούν όλα τα δικαιώματα της ιθαγένειας δεν γίνονται δεκτά να συμμετέχουν στις τοπικές διοικήσεις μας, εάν διαπιστωθεί ότι ενεργούν κατά της κυριαρχίας μας ή της ασκούμενης κρατικής πολιτικής, είτε μόνα τους είτε μαζί με άτομα του στενού τους περιβάλλοντος».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Μια γιορτή της περιέργειας των παιδιών για την τεχνολογία, την επιστήμη, την τέχνη, το περιβάλλον και την επιχειρηματικότητα ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ