ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απομάκρυναν τους κατασκηνωτές από τα Λουτρά της Αφροδίτης

Τα τροχόσπιτα μεταφέρθηκαν σε ελεγχόμενο χώρο όπου και θα παραμείνουν μέχρι τις 2 Οκτωβρίου

Της Μαρίας Ηρακλέους

Στην απομάκρυνση περίπου τριάντα τροχόσπιτων προχώρησε το πρωί το κοινοτικό συμβούλιο του Νέου Χωριού Ακάμα. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «Το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέου Χωρίου, ενεργώντας στα πλαίσια των αποφάσεων του και με γνώμονα την επιβολή του Νόμου και της τάξης προχώρησε, όπως είχε δημόσια προαναγγείλει, σε μετακίνηση των παράνομων τροχόσπιτων και άλλων πρόχειρων παράνομων κατασκευών από την περιοχή Λουτρών Αφροδίτης». 

Σημειώνεται ότι όλα τα μετακινηθέντα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και τοποθετήθηκαν σε ελεγχόμενο χώρο όπου θα παραμείνουν μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2019. Μετά την πάροδο της ημερομηνίας τα μετακινηθέντα θα πωληθούν με δημόσιο πλειστηριασμό και/ή θα καταστραφούν .

Το κοινοτικό συμβούλιο καλεί τους ιδιοκτήτες που ενδιαφέρονται για τα μετακινηθέντα, να επικοινωνήσουν με το Κοινοτικό Συμβούλιο στο τηλέφωνο και αφού καταβάλουν τα έξοδα μετακίνησης, να λάβουν την περιουσία τους.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μόνιμους κατασκηνωτές στον Ακάμα, αφού οι πλείστοι εξ αυτών διατηρούν τροχόσπιτα και πρόχειρες εγκαταστάσεις πλησίον του σημείου Λουτρά της Αφροδίτης τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο κοινοτάρχης Ανδρέας Χριστοδούλου Μάχιμος είχε προειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες τροχόσπιτων για τις προθέσεις του κοινοτικού συμβουλίου από τον Αύγουστο για τις προθέσεις του. 

Σε πινακίδα που είχε αναρτήσει στον δρόμο από τα Λουτρά της Αφροδίτης προς το Blue Lagoon καλούσε τους ιδιοκτήτες τροχόσπιτων να τα μετακινήσουν άμεσα. Οτιδήποτε δεν μετακινηθεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2019 θα θεωρηθεί εγκαταλελειμμένο και θα μεταφερθεί σε ενδεδειγμένο χώρο ανακύκλωσης. Δεδομένου ότι έχει παρέλθει η διορία που δόθηκε, η μετακίνηση των τροχόσπιτων άρχισε νωρίς το πρωί.

Ο κ. Μάχιμος είχε μιλήσει για την κατάσταση στην «Κ» σε πρόσφατη επίσκεψη μας στον Ακάμα. Είχε κάνει λόγο για τριτοκοσμικές εικόνες και αλλοίωση της εικόνας του εθνικού δασικού πάρκου κάτι που έπρεπε να αποκατασταθεί.

Πέραν των τροχόσπιτων, εκκρεμεί και η επιδιόρθωση του δρόμου από τα Λουτρά της Αφροδίτης προς την Φοντάνα Αμορόζα, αφού πρόκειται για εξαιρετικά επικίνδυνη διαδρομή για τους οδηγούς, ενώ ήδη καταγράφεται ένα θανατηφόρο δυστύχημα με θύματα Ρώσους τουρίστες τον περασμένο Οκτώβριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση