ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απομακρυσμένη η υποχρεωτική καραντίνα για επαναπατρισθέντες

Υπουργείο Υγείας και Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή δεν εξετάζουν προς το παρόν την επαναφορά του μέτρου

Του Γιάννου Λύτρα

Τα «κρούσματα» απειθαρχίας αλλά και αυτά του ιού τα οποία εντοπίζονται ανάμεσα σε άτομα τα οποία επαναπατρίζονται το τελευταίο διάστημα, έχουν θορυβήσει τις αρχές του κράτους και την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή.

Παρ’ όλ’ αυτά δεν φαίνεται να επανέρχονται αυστηρά μέτρα περιορισμού των ατόμων αυτών, προς το παρόν, παρά το ότι έχει ανακοινωθεί από τον Υπουργό Μεταφορών η προκήρυξη προσφορών για τα γρήγορα μοριακά τεστ, στα οποία θα υποβάλλονται όσοι φθάνουν στα αεροδρόμιά μας. Την ίδια ώρα, η ομάδα των επιστημόνων αναμένεται ότι θα συζητήσει το θέμα της επιτήρησης των επαναπατρισθέντων, μετά τις συμπεριφορές που είχαν παρατηρηθεί το προηγούμενο διάστημα.

Υποχρεωτική καραντίνα

Το ενδεχόμενο επαναφοράς του μέτρου της υποχρεωτικής καραντίνας δεν φαίνεται καθαρά στον ορίζοντα στο παρόν στάδιο, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές με τις οποίες επικοινώνησε η «Κ». Αφ’ ενός, εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας δεν έχει ληφθεί οποιοδήποτε αίτημα για συζήτηση σχετικά με το θέμα. Αφ’ ετέρου, εκ μέρους της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, ο καθηγητής και μέλος, Πέτρος Καραγιάννης, ανέφερε ότι προς το παρόν, παρά τις συμπεριφορές που καταγράφηκαν και καταγγέλθηκαν το προηγούμενο διάστημα, δεν φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα προς το παρόν, όσον αφορά τους επαναπατρισθέντες. Ωστόσο, δεν αποκλείεται σε επόμενη σύσκεψη των μελών της επιστημονικής ομάδας το θέμα να τεθεί ξανά επί τάπητος, ώστε να γίνει μια συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων ως προς το ενδεχόμενο επαναφοράς του μέτρου της υποχρεωτικής καραντίνας για δεκατέσσερις ημέρες.

Γρήγορα τεστ

Σε νέα διαδικασία προχωρούν οι αρχές τις επόμενες μέρες, ώστε να γίνονται σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα τα τεστ και να εξάγεται το αποτέλεσμά τους, όσον αφορά τους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Κύπρο, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, την Δευτέρα 15 Ιουνίου. «Τις επόμενες ημέρες προχωρούμε και σε νέα διαδικασία ούτως ώστε να έχουμε αναλύσεις, οι οποίες θα έχουν αποτέλεσμα σε σύντομο χρόνο, σε μιάμιση ώρα, κι εκεί δεν θα χρειάζεται ούτε καν να περιμένει κάποιος σε καραντίνα μία ημέρα μέχρι να εκδοθεί το αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι «θα γίνεται για όλους όσοι πρέπει να κάνουν το τεστ με την άφιξη στην Κύπρο, όπως το κάνουν και σήμερα».

Από κάποιες χώρες, των οποίων οι αρχές τεκμηριωμένα δεν μπορούν να προσφέρουν στους πολίτες τους αυτές τις αναλύσεις, θα δίνουμε την ευκαιρία σε αυτούς που θα ταξιδεύουν από αυτές τις χώρες να κάνουν την ανάλυση τη συγκεκριμένη με την άφιξη στην Κύπρο. Αυτό θα επιλύσει αρκετά προβλήματα χωρίς να μειώνει το θέμα ασφάλειας και υγείας που έχει σχέση με τον κορωνοϊό, όπως εξήγησε ο κ. Καρούσος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννου Λύτρα

Σχόλια αναγνωστών

Σε χαμηλό βαρομετρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

«Δηλαδή, όλοι οι ΄πολιτικοί΄μας για τη χωματερή. »
ΑΚΑ  |  22:38

Λεμεσός: Άνοιξε καφετέρια - Θαμώνες παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο

«Kανονικά θα έπρεπε να τους έδιναν από μια σφαλιάρα και μια κλωτσιά στα πισινά! »
ΑΚΑ  |  08:23

«Ανοίγουν» οι αιθέρες από 1η Μαρτίου - Όλα όσα θα ισχύουν

«ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΑ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ...»
ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ  |  12:18

Σε προεκλογικό άμυνας ο ΔΗΣΥ

«Πραγματικά, είναι απίστευτα άδικο αυτό που συμβαίνει εναντίον της κυβέρνησης καί τής Κας Γιολιτη. Αντί, ...»
Αλέξης Σταυρινίδης  |  16:00

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση