ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απόπειρα φόνου Πέγειας: Νέοι μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν στο Δικαστήριο

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για την 18η Ιουνίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με νέους μάρτυρες κατηγορίας συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο η εκδίκαση υπόθεσης απόπειρας φόνου εκ προμελέτης και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, με κατηγορούμενο 41χρονο.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο ο κατηγορούμενος την 12η Σεπτεμβρίου του 2018 στην Πέγεια της Επαρχίας Πάφου, αποπειράθηκε παράνομα να επιφέρει τον θάνατο σε πρόσωπο από τη Μεγάλη Βρετανία. Επίσης, λέχθηκε ότι ο 41χρονος την 12η Σεπτεμβρίου του 2018 στην Πέγεια της Επαρχίας Πάφου, με σκοπό πρόκληση ακρωτηριασμού, παραμόρφωσης, πρόκλησης αναπηρίας ή βαριάς σωματικής βλάβης στον παραπονούμενο από την Μεγάλη Βρετανία, τον χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο και του προκάλεσε βαριά σωματική βλάβη.

Στη σημερινή δικάσιμο η μάρτυρας κατηγορίας, ιατρός - ακτινολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, αναφέρθηκε σε ευρήματα της σε σχέση με τα τραύματα που έφερε ο παραπονούμενος. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε τραύμα που δέχτηκε ο παραπονούμενος μεταξύ άλλων στον μετωπιαίο λοβό, μώλωπες στο δέρμα, αλλά και σε άλλα ιατρικά ζητήματα όπως τις μονάδες μέτρησης πυκνότητας αίματος κι άλλα, αναφορικά και με τις εξετάσεις που αυτός υποβλήθηκε.

Την μάρτυρα αντεξέτασε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, δικηγόρος Δανιήλ Δανιήλ.

Ακολούθησε ο μάρτυρας κατηγορίας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής. Στο Δικαστήριο ο μάρτυρας κατέθεσε την 11σέλιδη έκθεση του.

Επόμενη μάρτυρας κατέθεσε η ιατρός Υπεύθυνη του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου. Η μάρτυρας αναφέρθηκε στην κατάσταση στην οποία εντόπισε στο ΤΑΕΠ τον παραπονούμενο μετά τον τραυματισμό του. Ενδεικτικά στην κατάθεση της είπε πως όταν ανέλαβε βάρδια, ο παραπονούμενος είχε εξεταστεί. Ο συνάδερφος της τής ανέφερε ότι αυτός ήταν μεθυσμένος και θα έπρεπε να απολυθεί. Ωστόσο συνέχισε, ο παραπονούμενος δεν αντιδρούσε σε κανένα ερέθισμα, δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον, και έφερε κτυπήματα στο κεφάλι. Επίσης υποβλήθηκε σε υπέρηχο, αιματολογικές εξετάσεις και άλλα. Έκανε εμετούς και έφερε τραύματα.

Ακολούθως διασωληνώθηκε και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του μεταφέρθηκε στο ΓΝ Λευκωσίας για περαιτέρω περίθαλψη. Η μάρτυρας ανέφερε ακόμη πως η ιατρική αμέλεια μπορεί να οδηγήσει και σε απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Στη συνέχεια κλήθηκε ο μάρτυρας κατηγορίας, αναπληρωτής ανώτερος υπαστυνόμος Μιχάλης Νικολάου, βοηθός υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου και επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας στην υπόθεση.

Ο κ. Νικολάου αναγνώρισε τον κατηγορούμενο στο Δικαστήριο. Στην αντεξέτασή του από τον συνήγορο υπεράσπισης του 41χρονο, δικηγόρο Δανιήλ Δανιήλ, o κ. Νικολάου ανέφερε πως το συμβάν έγινε έξω από την μπυραρία ενώ αναφέρθηκε και σε σχετικό βίντεο που έχει στην κατοχή του.

Ο κ. Δανιήλ είπε στο Δικαστήριο ότι η διερεύνηση της υπόθεσης από την ανακριτική ομάδα, δεν ήταν σωστή για τον λόγο ότι δεν μπορούσε να καθοριστεί ποιος επέφερε το τραύμα στο θύμα και ποιος ήταν ο υπαίτιος. Δεν διερευνήσατε σωστά, είπε ο δικηγόρος, στον μάρτυρα την εμπλοκή των υπόπτων, με τον κ. Νικολάου να απαντά πως δεν συμφωνεί.

Ακολούθως ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής αιτήθηκε την επανάκληση του μάρτυρα κατηγορίας, ιατρού .

Το Δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία για να εξετάσει το αίτημα της κατηγορούσας αρχής και επιστρέφοντας, αφού ζήτησε διευκρινήσεις από τον κ. Χατζηκύρου, ανακοίνωσε πως θα επιφυλάξει την απόφαση του για την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι ο παραπονούμενος, ηλικίας 28 ετών, έχει υποστεί μετατραυματική αμνησία. Στην υπόθεση αναμένεται να καταθέσουν 25 μάρτυρες κατηγορίας . Ο κατηγορούμενος παραμένει ελεύθερος υπό όρους.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για την 18η Ιουνίου με την προσκόμιση νέων μαρτύρων κατηγορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Γυμναστήριο άνοιξε παρά τα μέτρα - Περίπτερο σέρβιρε σε πελάτες

«Αυτό το γυμναστήριο είναι το Olympia στον Άγιο Αθανάσιο σε γειτονιά. Έχει πολλές μέρες που άνοιξε, ...»
Dmitiry  |  21:17

Σε χαμηλό βαρομετρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

«Δηλαδή, όλοι οι ΄πολιτικοί΄μας για τη χωματερή. »
ΑΚΑ  |  22:38

Λεμεσός: Άνοιξε καφετέρια - Θαμώνες παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο

«Kανονικά θα έπρεπε να τους έδιναν από μια σφαλιάρα και μια κλωτσιά στα πισινά! »
ΑΚΑ  |  08:23

«Ανοίγουν» οι αιθέρες από 1η Μαρτίου - Όλα όσα θα ισχύουν

«ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΑ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ...»
ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ  |  12:18

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση