ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απορρίπτει «απαξιωτικές» δηλώσεις το Τμήμα Δασών

Ανακοίνωση του Τμήματος Δασών - Το Τμήμα Δασών παραμένει προσηλωμένο στην αποστολή του

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Το Τμήμα Δασών παραμένει προσηλωμένο στην αποστολή του με πρώτιστο στόχο την προστασία των δασών μας από τις πυρκαγιές και εξαντλεί κάθε νόμιμο μέτρο τόσο για τη σωστή και επαρκή στελέχωση του σε προσωπικό, όσο και για την επάρκειά του σε θέματα εξοπλισμού, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Με αφορμή τις πρόσφατες «απαξιωτικές» δηλώσεις που έγιναν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σημειώνεται ότι ακρογωνιαίος λίθος του Τμήματος Δασών είναι το προσωπικό του, το οποίο με την ανδρεία, το ζήλο, τη μαχητικότητα, την αυταπάρνηση και την επαγγελματικότητά του καλείται καθημερινά να δώσει τον καλύτερό του εαυτό και να προστρέξει άμεσα στο κάλεσμα για κατάσβεση πυρκαγιών.

«Είναι τουλάχιστον ατυχείς και απαράδεκτοι οι μειωτικοί χαρακτηρισμοί που ακούστηκαν για το Τμήμα Δασών, ακόμη και από επίσημα χείλη. Το Τμήμα Δασών έχει θρηνήσει νεκρούς και τραυματίες στις μάχες κατά των πυρκαγιών. Πρόκειται για ήρωες εν καιρώ ειρήνης, τη μνήμη των οποίων όλοι μας πρέπει να τιμούμε», προστίθεται.

Η κατάσβεση δασικών πυρκαγιών, αναφέρεται, περιλαμβάνει επίπονη και κοπιαστική εργασία σε δύσκολες και απότομες βουνοκορφές κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη την ασφάλεια του προσωπικού.

Το Τμήμα Δασών διαβεβαιώνει ότι καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να φέρει εις πέρας την αποστολή του σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς και τους πολιτικούς του προϊστάμενους.

Τέλος, τονίζει ότι οι πυρκαγιές είναι θέμα εθνικής ασφάλειας και καλεί όλους σε συστράτευση με το Τμήμα Δασών για την προστασία του εθνικού μας πλούτου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση