ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αποστέλλεται η βοήθεια στους εγκλωβισμένους εν μέσω περιορισμών

Τη βοήθεια ανέλαβαν να μεταφέρουν αυτή την εβδομάδα οι αρχές του ψευδοκράτους, συνοδεία της ειρηνευτικής δύναμης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Προχωρά η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες στα μαρωνίτικα χωριά και στην Καρπασία, υπό το φως των περιορισμών που επιβλήθηκαν για μια εβδομάδα από την «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα. Τη βοήθεια ανέλαβαν να μεταφέρουν αυτή την εβδομάδα οι αρχές του ψευδοκράτους, συνοδεία της ειρηνευτικής δύναμης.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, μεταφέρονται τρόφιμα και φάρμακα στον Κορμακίτη, ενώ τη Μεγάλη Τετάρτη αποστέλλονται φάρμακα και επιταγές στα χωριά της Καρπασίας. Όσον αφορά τα μαρωνίτικα χωριά, ο κ. Φωτίου είπε ότι η αποστολή της βοήθειας γίνεται στη βάση των μέτρων που εξαγγέλθηκαν στα κατεχόμενα την περασμένη εβδομάδα.

Ως εκ τούτου, τρόφιμα και φάρμακα θα μεταφερθούν από τις ελεύθερες περιοχές στο οδόφραγμα, όπου θα παραληφθούν από τις «αρχές» του ψευδοκράτους και συνοδεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα μεταφερθούν στον Κορμακίτη. Με παρόμοιο τρόπο θα γίνει η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, στην Καρπασία όπου αποστέλλονται φάρμακα, γάλα και παιδικές τροφές, συνέχισε ο κ. Φωτίου. Μαζί με τα είδη πρώτης ανάγκης θα σταλούν και οι επιταγές που αφορούν τα επιδόματα Μαρτίου και Απριλίου, όπως, επίσης, οι συντάξεις των δικαιούχων.

Ριζοκάρπασο, Αγία Τριάδα και Γιαλούσα τελούν ακόμη υπό το καθεστώς καραντίνας και όπως είπε ο κ. Φωτίου, η πληροφόρηση που υπάρχει είναι ότι τη Μεγάλη Πέμπτη θα ανακοινωθεί η άρση των μέτρων. Η τράπεζα όπου εξαργυρώνονται οι επιταγές βρίσκεται στην κατεχόμενη Γιαλούσα, συνέχισε ο κ. Φωτίου, λέγοντας ότι εφόσον αρθούν τα μέτρα δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα και οι δικαιούχοι θα μπορέσουν να πάρουν τα χρήματά τους. Σε διαφορετική περίπτωση, σημείωσε, θα γίνουν διευθετήσεις ώστε να μπορέσουν να εξαργυρωθούν οι επιταγές με άλλο τρόπο. Το έκτακτο βοήθημα που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο στις 8 Απριλίου, λόγω του καθεστώτος καραντίνας που επιβλήθηκε στην περιοχή, αναμένεται να δοθεί την επόμενη Τετάρτη, μετά το Πάσχα δηλαδή, κατά την επόμενη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, κατέληξε ο κ. Φωτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση