ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρχηγός Αστυνομίας για τελικό κυπέλλου: Tο επιχειρησιακό πλάνο λειτούργησε αποτελεσματικά

«Δεν μπορούν να γίνουν μαγικά» για την τοποθέτηση αντιοχλαγωγικών ομάδων σε κάθε επαρχία, ανέφερε ο Στέλιος Παπαθεοδώρου

ΚΥΠΕ

Υποδεικνύοντας ότι η πρόληψη δεν αφορά μόνο την Αστυνομία, ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου δήλωσε σήμερα ότι το επιχειρησιακό πλάνο λειτούργησε αποτελεσματικά για τον τελικό κυπέλου, αφού καταστάληκαν τα όποια επεισόδια. Την ίδια ώρα σημειώνει ότι «δεν μπορούν να γίνουν μαγικά» για την τοποθέτηση αντιοχλαγωγικών ομάδων σε κάθε επαρχία.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της 12ης ετήσιας αιμοδοσίας εις μνήμη του Υποσμηναγού Πανίκου Ερωτοκρίτου, στη Λεμεσό, ο κ. Παπαθεοδώρου κλήθηκε να σχολιάσει τις διάφορες επικρίσεις που ακούγονται για τον χειρισμό των επεισοδίων που σημειώθηκαν την ημέρα του τελικού κυπέλλου μεταξύ ΑΕΛ και Ομόνοιας.

«Ως Αστυνομία μπορούμε να πούμε ότι το επιχειρησιακό πλάνο λειτούργησε αποτελεσματικά και εγώ προσωπικά είμαι ευχαριστημένος» είπε και πρόσθεσε πως «το ζητούμενο, το οποίο έχω σκιαγραφήσει συνεχώς στο μυαλό μου, είναι να αποφύγουμε τον τραυματισμό πολιτών και αυτό επιτεύχθηκε, αν και δυστυχώς είχαμε τον τραυματισμό ενός μέλους μας».

Λέγοντας πως τα όσα επεισόδια εκτυλίχθηκαν καταστάλθηκαν, υπογράμμισε πως «η πρόληψη δεν αφορά μόνο την Αστυνομία, αλλά νομίζω ότι είμαστε αποτελεσματικοί στην καταστολή», ενώ υπέδειξε ότι η Αστυνομία, αν και δεν αποτελούσε καθήκον της, βοήθησε στους ελέγχους κατά την είσοδο των οπαδών στο γήπεδο. «γι αυτό και έγιναν οι συλλήψεις στις εισόδους».

Σε παρατήρηση πως εντός γηπέδου υπήρξαν βεγγαλικά και καπνογόνα, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε πως, δεν μπορεί κάποιος να ελέγξει τα πάντα και όλους τους φιλάθλους, οι οποίοι στον τελικό κυπέλλου έφτασαν σχεδόν τις 20 χιλιάδες. Υπενθύμισε δε ότι, στον αγώνα της Κυριακής, μεταξύ Απόλλωνα και Ομόνοιας, «είχαμε και το περιστατικό, όπου άνθρωποι εκ των έσω, συνέδραμαν και έβαλαν αντικείμενα, εκρηκτικά και καπνογόνα, εντός του γηπέδου». «Εμείς είμαστε σε μια συνεχή προσπάθεια, αναλώνουμε πόρους, ανθρώπινο δυναμικό, έξοδα και ό,τι μηχανισμούς έχουμε για να αποτρέψουμε ή να καταστείλουμε ενδεχόμενα επεισόδια», διαβεβαίωσε.

Κληθείς να απαντήσει κατά πόσο εφαρμόζονται τα μέτρα που αποφασίστηκαν πριν δυο μήνες, με την Υπουργό Δικαιοσύνης και ιδιαίτερα σε σχέση με την τοποθέτηση μόνιμων αντιοχλαγωγικών ομάδων σε κάθε επαρχία, ο Αρχηγός Αστυνομίας είπε πως «θα αρχίσουμε με μόνιμες αντιοχλαγωγικές στη ΜΜΑΔ και στη συνέχεια στις υπόλοιπες επαρχίες». Έχει γίνει, πρόσθεσε, η μελέτη και θα σταλεί στο Υπουργείο, «αλλά αντιλαμβάνεστε, με την υφιστάμενη δύναμη, δεν μπορούν να γίνουν μαγικά και να στηθούν αυτές οι αντιοχλαγωγικές».

Την ίδια ώρα σημείωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνουν 240 προσλήψεις, ενώ «έχουμε σε εξέλιξη άλλες διαδικασίες για ειδικούς αστυφύλακες - προχωρούμε με τα ψυχομετρικά - και έχουμε άλλες εξετάσεις τόσο τον Δεκέμβριο, για ειδικούς αστυνομικούς, όσο και τον Γενάρη, για κανονικούς αστυνομικούς, σε μια συνεχιζόμενη και παράλληλη προσπάθεια να συμπληρώσουμε τις θέσεις μας».

Σε ερώτηση κατά πόσο υπάρχει συνεργασία με τις διοικήσεις των ομάδων, δήλωσε ότι έχουν γίνει πολλές συναντήσεις με τις ομάδες «τις οποίες καλέσαμε να ελέγξουν ή να νουθετήσουν ή να έρθουν πιο κοντά στους οργανωμένους οπαδούς και αυτό αναμένουμε. Κάποιες φορές κάποιοι τα κατάφεραν, κάποιοι σε λιγότερο βαθμό».

Σε σχέση με δημοσιεύματά για τους φακέλους από την ΟΥΕΦΑ για στημένους αγώνες, είπε πως «πέραν των υποθέσεων που έχουμε διερευνήσει κατά καιρούς, σε ό,τι αφορά τα σημερινά δημοσιεύματα, έχω ζητήσει ενημέρωση από το σχετικό γραφείο και πληροφορήθηκα, ότι σε ό,τι αφορά αυτό που αναφέρθηκε για ένα email, δεν έχει φτάσει τίποτα κοντά μας».

«Ξέρετε ότι η προθυμία της Αστυνομίας και καθηκόντως βέβαια είναι εκεί, και διερευνούμε ό,τι υπόθεση μας ζητηθεί ή αυτεπάγγελτα. Πρέπει να έχουμε στα χέρια μας περί τίνος πρόκειται καταρχήν», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Αρχηγός Αστυνομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση