ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρχηγός για βαν: Σοβαρή υπόθεση, οι έρευνες είναι σε εξέλιξη

Θέματα τρομοκρατίας και παράνομης μετανάστευσης έχει να αντιμετωπίσει η Αστυνομία στην Λευκωσία, δήλωσε ο Κύπρος Μιχαηλίδης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αστυνομία της πρωτεύουσας, μεταξύ των οποίων είναι η παράτυπη μετανάστευση, η εγκληματικότητα στο κέντρο και τα ζητήματα των οδοφραγμάτων, τέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που είχε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Γιώργος Σαββίδης και ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης με την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας.

Στο θέμα του «κατασκοπευτικού» βαν, ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα και πως οι συνεχείς δηλώσεις και αναφορές δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό. Συνεχίζονται οι εξετάσεις, ανέφερε ο Αρχηγός απαντώντας σε άλλη ερώτηση, και για το θέμα του καψίματος της σημαίας του ψευδοκράτους.

Σε ότι αφορά τη σημερινή επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως είναι η πρώτη του επίσκεψη στη Διεύθυνση, η οποία μάλιστα έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο και για τη Λευκωσία. Το ζητούμενο είναι, σημείωσε, να εξεταστούν τρόποι με τους οποίους η Κυβέρνηση μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των διαφόρων αυτών προβλημάτων.

Ερωτηθείς ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αστυνομία της Λευκωσίας, ο κ. Σαββίδης είπε πως ένα μεγάλο πρόβλημα είναι το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, το οποίο ταλανίζει ολόκληρη την Κύπρο αλλά και τη Λευκωσία ιδιαίτερα.

Στην ίδια ερώτηση, ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε πως η Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας ως η πιο μεγάλη διεύθυνση της Κύπρου έχει αρκετά θέματα και προκλήσεις να αντιμετωπίσει. «Είναι η πρωτεύουσα, υπάρχουν θέματα που αφορούν τα οδοφράγματα, είναι το θέμα της παράνομης ή παράτυπης μετανάστευσης το οποίο πραγματικά μας απασχολεί, το θέμα της εγκληματικότητας γενικότερα στο κέντρο της Λευκωσίας για το οποίο έχουμε λάβει επιπρόσθετα μέτρα, είναι τα θέματα της τροχαίας, τα θέματα της τρομοκρατίας», είπε, και σημείωσε πως η Λευκωσία ως η μεγαλύτερη επαρχία έχει μεγαλύτερο φόρτο εργασίας, περισσότερες διαταγές επιχειρήσεων που εκδίδονται καθημερινά σε σχέση με διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται, επισκέψεις ξένων αξιωματούχων και άλλα.

Κατά τη σύσκεψη έγινε απολογισμός από τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας και αναλύθηκαν τα επιπρόσθετα μέτρα που λαμβάνονται καθώς και οι επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν λαμβανομένου υπόψη του στρατηγικού σχεδιασμού του Αρχηγείου.

Ερωτηθείς για το θέμα της έξαρσης φαινομένων του υποκόσμου στην πρωτεύουσα και κατά πόσον είναι ικανοποιημένη η ηγεσία με τη δράση της Δύναμης, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως μπορεί να υπάρχουν κρούσματα έξαρσης αλλά υπάρχουν και συλλήψεις. «Δεν υπάρχει περίπτωση να ξυπνήσουμε μια μέρα και να μην υπάρχουν εγκλήματα, αλλά η Αστυνομία βρίσκεται σε εγρήγορση και έχουμε θετικά αποτελέσματα», είπε και σημείωσε πως συλλαμβάνονται εγκληματίες για σοβαρά αδικήματα, οι οποίοι οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Κατασκοπευτικό βαν

Όσον αφορά το θέμα του κατασκοπευτικού βαν, κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες περί άδειας κατοχής όπλου σε άλλο άτομο στο οποίο το 2016 εκτός από την άδεια κατοχής παραχωρήθηκε και φρουρά ασφαλείας, ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε πως έχουμε να κάνουμε με μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση, για την οποία «έχουμε κάνει κατ΄ επανάληψη δηλώσεις».

«Θεωρώ», πρόσθεσε, «πως δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε τις δηλώσεις πάνω στο ίδιο θέμα. Υπάρχουν σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή κάποιες έρευνες που διεξάγονται και ως εκ τούτου δεν θέλω να δηλώσω οτιδήποτε πέραν των όσων έχουν λεχθεί μέχρι τώρα».

Κληθείς, επιπλέον να σχολιάσει το ότι η άδεια οπλοφορίας δεν δόθηκε στο άτομο που φωτογραφίζεται στην υπόθεση αλλά σε άτομο που η εταιρεία του στεγάζεται στο ίδιο κτίριο, ο κ. Μιχαηλίδης επανέλαβε πως το θέμα έχει εξαντληθεί από άποψης δηλώσεων. «Απ΄ εδώ και εμπρός προχωρούμε, κάνουμε τις εξετάσεις μας και επαναλαμβάνω ότι είναι μια σοβαρή υπόθεση που θεωρώ ότι δεν είναι σωστό κάθε μέρα και κάθε φορά να κάνουμε δηλώσεις για το πώς προχωρούν οι εξετάσεις και ποια είναι τα αποτελέσματα τους», είπε και κάλεσε όλους να σεβαστούν την πορεία των εξελίξεων καθώς δεν ωφελεί να λέμε συνέχεια τα ίδια πράγματα.

Κάψιμο σημαίας ψευδοκράτους

Ερωτηθείς για το κάψιμο σημαίας του ψευδοκράτους σε αντικατοχική εκδήλωση, και κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι ενδεχομένως να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας ανέφερε πως και αυτή είναι μια σοβαρή υπόθεση, για την οποία έχουν δοθεί οδηγίες να εξεταστεί με κάθε σχολαστικότητα. «Θα δούμε το αποτέλεσμα των εξετάσεων», είπε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X