ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άρχισε από την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου η καταγραφή ζημιών σε Ψάθι και Πολέμι

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Από νωρίς το πρωί σήμερα, Λειτουργοί της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου προέβησαν σε καταγραφή των ζημιών σε υποστατικά στην Κοινότητα Ψάθι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, έχουν επηρεαστεί 14 κατοικίες, εκ των οποίων οι δύο καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Αυτή την ώρα, το συνεργείο της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου καταγράφει ζημιές στην Κοινότητα Πολεμίου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών τυγχάνει συνεχούς ενημέρωσης από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου και έχει ήδη μεταφέρει την απόφαση της Κυβέρνησης για στήριξη των πληγέντων και αποκατάσταση των ζημιών.

ΠΑ και Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου στο πλευρό των πληγέντων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, η Πολιτική Άμυνα και η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου βρίσκονται στο πλευρό των πληγέντων από την πυρκαγιά στην Επαρχία Πάφου.

Μέλη της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας και Λειτουργοί της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου βρίσκονται από την πρώτη στιγμή, από πλευράς Υπουργείου Εσωτερικών, στις περιοχές της Επαρχίας Πάφου όπου μαίνεται από χθες πυρκαγιά.

Η Δύναμη Πολιτικής Άμυνας έχει συμβάλει στη διαδικασία εκκένωσης τριών Κοινοτήτων (Ψάθι, Λεμόνα και Χούλου), διασφαλίζοντας ότι οι πολίτες μεταφέρονται σε ασφαλή σημεία.

Επιπλέον, έγιναν διευθετήσεις χθες και 50 περίπου άτομα, των οποίων οι κατοικίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές, μεταφέρθηκαν για διανυκτέρευση σε ξενοδοχειακή μονάδα της Πάφου. Δυνάμεις της Πολιτικής Άμυνας παραμένουν στην περιοχή και είναι σε ετοιμότητα για να συνδράμουν περαιτέρω στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

 

Οι πολίτες που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά να είναι σίγουροι ότι το Κράτος θα είναι δίπλα τους, διαμηνύει ο Υπουργός Εσωτερικών

Το Κράτος θα σταθεί στο πλευρό των πληγέντων από την πυρκαγιά σε Κοινότητες της Επαρχίας Πάφου, διαβεβαίωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου. Μιλώντας μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι 49 άτομα από τις πληγείσες Κοινότητες φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο της Πάφου μετά από συντονισμένες ενέργειες της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου και της Πολιτικής Άμυνας.

«Σήμερα γίνεται μια αξιολόγηση της κατάστασης των κατοικιών μετά την επαναφορά της ηλεκτροδότησης, ούτως ώστε να αποφασιστεί ποιοι θα επιστρέψουν. Οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν να φιλοξενούνται. Επίσης, από το πρωί, συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης είναι επί τόπου για καταγραφή και αξιολόγηση των ζημιών. Μέχρι στιγμής έχουν επηρεαστεί 14 κατοικίες, εκ των οποίων οι δύο έχουν καταστραφεί ολοσχερώς», επεσήμανε ο κ. Ιωάννου. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, στην Κοινότητα Πολεμίου έχουν επηρεαστεί τέσσερις μεμονωμένες κατοικίες, εκ των οποίων δύο καταστράφηκαν ολοσχερώς, όπως και ένα πάρκο φωτοβολταϊκών. Τα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης συνεχίζουν την καταγραφή ζημιών σε δύο κατοικίες της Κοινότητας Χούλου.

«Θα συνεχιστεί η αξιολόγηση και η διαβεβαίωση που έχουμε να δώσουμε είναι ότι, μετά την εκτίμηση των ζημιών, θα αποζημιωθούν όλα τα αδειούχα υποστατικά, είτε πρόκειται για επαγγελματικά υποστατικά είτε για κατοικίες, όπως έγινε και σε προηγούμενες παρόμοιες περιπτώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωάννου.

Ερωτηθείς για το ύψος της αποζημίωσης που θα παραχωρηθεί, ο Υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι αυτό εξαρτάται από τις εκτιμήσεις και έφερε ως παράδειγμα προηγούμενη περίπτωση, όπου για ζημιές μέχρι €100.000 αποζημιώθηκε ολόκληρο το ποσό. Σε άλλες περιπτώσεις, πρόσθεσε, αποζημιώθηκε το 80%. «Θα γίνει εκτίμηση, θα δούμε το μέγιστο δυνατό που μπορούμε να αποζημιώσουμε για αδειούχα, επαναλαμβάνω, υποστατικά», είπε.

Ο κ. Ιωάννου επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν πρέπει «να υπάρχει καμία ανησυχία από τον κόσμο, όσον αφορά στη στήριξη της Κυβέρνησης για τις καταστροφές των κατοικιών τους είτε των επαγγελματικών υποστατικών τους, εφόσον είναι αδειούχο».

Σε ερώτηση εάν ο ίδιος θα μεταβεί στην περιοχή, ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι, σε αυτό το στάδιο, αρμόδιοι είναι οι Υπουργοί Γεωργίας και Δικαιοσύνης και σημείωσε ότι προγραμματίζεται επίσκεψη τις επόμενες μέρες, αφού ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών από τα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου. Το σημαντικότερο, εξήγησε, αυτή τη στιγμή είναι να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που έχουν επηρεαστεί και να επιλύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί. Η καταγραφή και η αξιολόγηση των ζημιών θα προχωρήσει γρήγορα, εντός ημερών, όπως συνέβη και στην Επαρχία Λεμεσού με τον ανεμοστρόβιλο τον περασμένο Φερβουάριο.

«Το δείγμα γραφής που έχουμε μέχρι τώρα από την παρούσα Διακυβέρνηση δείχνει ότι κινηθήκαμε άμεσα και αυτό θα πράξουμε και στη συγκεκριμένη περίπτωση, όσο το επιτρέπουν οι καταστάσεις. Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και οι πυρκαγιές μαίνονται», δήλωσε, τέλος, ο κ. Ιωάννου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση