ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:02
 

Αδύνατο να αντληθεί νερό από το φρεάτιο στο Μιτσερό (βίντεο)

Όταν αφαιρεθεί ο όγκος του νερού θα υποχωρήσουν τα τοιχώματα και έτσι το όλο εγχείρημα κρίθηκε μη ασφαλές.

Του Δημήτρη Λουκά

Αδύνατον για λόγους ασφαλείας να αντληθεί το νερό από το φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό, όπου την Κυριακή εντοπίστηκε η σορός της Marry Rose Tiburcio Infante από τις Φιλιππίνες και όπου συνεχίζονταν οι έρευνες εξετάζοντας το ενδεχόμενο εκεί να βρίσκεται η σορός της κόρης της, η οποία είχε, επίσης, δηλωθεί ως ελλείπουσα.

Το απόγευμα της Πέμπτης έγινε υπηρεσιακή σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και αποφασίστηκε ότι δεν μπορεί να γίνει άντληση του νερού από το φρεάτιο γιατί όταν αφαιρεθεί ο όγκος του νερού θα υποχωρήσουν τα τοιχώματα και έτσι το όλο εγχείρημα κρίθηκε μη ασφαλές.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης και άλλοι ειδικοί επί του θέματος, καθώς και πρόσωπα που γνωρίζουν την περιοχή και έγινε ενδελεχής συζήτηση.

Οι ανακριτικές αρχές επικεντρώνονται τώρα σε άλλους τρόπους για τα επόμενα βήματά τους με σκοπό τον εντοπισμό της κόρης της γυναίκας, η οποία είχε επίσης δηλωθεί ως ελλείπουσα.

Η σκηνή στο Μιτσερό εξακολουθεί να φρουρείται. (με πληροφορίες από ΚΥΠΕ)

Αποχώρησε η Πυροσβεστική από το μεσημέρι

Τα οχήματα της ιδιωτικής εταιρείας και τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρέθηκαν το πρωί στο φρεάτιο μεταλλείου, αποχώρησαν λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι χωρίς να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια. Βάσει των πληροφοριών, το βαθύ φρεάτιο πιθανόν να αποβεί επικίνδυνο για την ασφάλεια των ανθρώπων στο παρόν στάδιο εάν επιχειρηθεί έρευνα εντός.

Τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήσαν έτοιμα να κατεβάζουν και πάλι τις κάμερες στο φρεάτιο, ώστε να βρουν περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση.

Για την άντληση του νερού από το φρεάτιο πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα χρειαστούν δύο με τρεις μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση, καθώς στο φρεάτιο υπάρχουν γαλαρίες και λάσπη και η προσπάθεια αναμένεται να είναι επίπονη.

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας είπε πως η Υπηρεσία θα συνεργαστεί με ιδιώτη που θα κάνει την άντληση με τη χρήση μηχανημάτων που κατεβαίνουν σε μεγάλο βάθος, σημειώνοντας πως το βάθος του φρεατίου είναι περίπου 130 μέτρα.

Ερωτηθείς για τον χρόνο που θα χρειαστεί για αυτή τη διαδικασία, ο κ. Τράγκολας είπε πως αυτό είναι κάτι που θα αξιολογήσουν όταν αρχίσει η άντληση ανάλογα με τις δυνατότητες των αντλιών. «Θα ξεκινήσει η άντληση και θα δούμε», ανέφερε, σημειώνοντας πως κατά την όλη επιχείρηση στο φρεάτιο θα γίνει επίσης χρήση κάμερας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σκοπός είναι να μπορέσει να διαφανεί από τις κάμερες εάν υπάρχουν άλλα στοιχεία ή οποιοδήποτε άλλο τεκμήριο για την εν λόγω υπόθεση.

Κλιμάκια των δύο Υπηρεσιών σε πρώτο στάδιο άρχισαν έρευνες χθες Τετάρτη με κάμερα, που διαθέτει οπτικές ίνες. Κατέβασαν στο φρεάτιο και προβολέα για να έχουν οι χειριστές καθαρή εικόνα. Η κάμερα μπορεί να κατέβει μέχρι 50 μέτρα βάθος.

Δεν παραδέχεται καμία εμπλοκή ο 33χρονος

Καμία εμπλοκή στην υπόθεση ισχυρίζεται ότι έχει ο 33χρονος Ρουμάνος, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη στη Λάρνακα. Ο πρώην συμβίος της 38χρονης Marry Rose Tiburcio στην οποία ανήκει το πτώμα, σύμφωνα με τα πιθανά σενάρια, που εντοπίστηκε στο φρεάτιο του Μιτσερού, έδωσε κάποιους ισχυρισμούς στους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, ωστόσο το Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας διέταξε την οκταήμερη προσωποκράτησή του.

Ο 33χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πού βρισκόταν η 38χρονη και η 6χρονη κόρη της, ενώ πίστευε ότι είχαν φύγει στο εξωτερικό. Ως εκ τούτου, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση του φόνου εκ προμελέτης.

Ο ύποπτος αντιμετωπίζει τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του και της απαγωγής με σκοπό τον φόνο εκ προμελέτης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Δημήτρη Λουκά

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X