ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αστυνομικός επέστρεψε στα καθήκοντα του μετά από αποφυλάκιση για παιδική πορνογραφία

«Τον τελικό λόγο, τόσο για τον χειρισμό της πειθαρχικής υπόθεσης, όσο και για το αποτέλεσμα, τον έχει η αναφερόμενη ανεξάρτητη επιτροπή», ανέφερε ο κ. Ανδρέου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δεν θα μπορούσε να είναι δικαιολογημένη, σύμφωνα με τις αρχές του Διοικητικού Δικαίου, οποιαδήποτε απόφαση για να τεθεί σε διαθεσιμότητα το μέλος της Αστυνομίας, το οποίο μετά την αποφυλάκισή του σε σχέση με υπόθεση παιδικής πορνογραφίας επέστρεψε στο Σώμα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, επικαλούμενος σχετική γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα που αναφέρεται σε μέλος της Αστυνομίας, ειδικό αστυνομικό, το οποίο μετά την αποφυλάκισή του σε σχέση με υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, επέστρεψε στο Σώμα, ο κ. Ανδρέου είπε ότι «εναντίον του συγκεκριμένου μέλους μας, εκκρεμεί δικαστική διαδικασία ενώπιον τριμελούς πειθαρχικής επιτροπής για το πειθαρχικό αδίκημα της καταδίκης σε ποινικό αδίκημα» και πρόσθεσε ότι η τριμελής επιτροπή αποτελείται από δύο λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας και ένα Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας.

«Τον τελικό λόγο, τόσο για τον χειρισμό της πειθαρχικής υπόθεσης, όσο και για το αποτέλεσμα, τον έχει η αναφερόμενη ανεξάρτητη επιτροπή», ανέφερε.

Όσον αφορά στο θέμα της επιστροφής του μέλους της Αστυνομίας στα καθήκοντά του, ο κ. Ανδρέου είπε ότι «ζητήθηκε γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία κατά πόσο θα έπρεπε να τεθεί εκ νέου σε διαθεσιμότητα» και πρόσθεσε ότι «σε απάντησή της, ημερομηνίας 24/06/2020, αναφέρει ότι οποιαδήποτε απόφαση για να τεθεί σε διαθεσιμότητα το συγκεκριμένο μέλος μας, δεν θα μπορούσε να είναι δικαιολογημένη, σύμφωνα με τις αρχές του Διοικητικού Δικαίου».

Τέλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε στο ΚΥΠΕ ότι, «το μέλος μας μετά την αποφυλάκισή του, ανέλαβε καθήκοντα, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση