ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο μικροσκόπιο υπολογιστές και έγγραφα για τις πολιτογραφήσεις

Για να προχωρήσει ο ανακριτής να εξασφαλίσει δικαστικά εντάλματα πρέπει να εξασφαλίσει τέτοια μαρτυρία που να δικαιολογεί την έρευνα, ανέφερε ο κ. Ανδρέου για την καθυστέρηση των ερευνών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Για να προχωρήσει με τις έρευνες για την υπόθεση που αφορά το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, η Αστυνομία έπρεπε πρώτα να εξασφαλίσει μαρτυρία που να δικαιολογεί την έκδοση δικαστικών ενταλμάτων έρευνας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, Χρίστος Ανδρέου, ερωτηθείς γιατί χρειάστηκε να περάσει τόσο χρονικό διάστημα από τη δημοσιοποίηση του βίντεο για να γίνουν χτες έρευνες, κατά τις οποίες η Αστυνομία παρέλαβε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έγγραφα, ως τεκμήρια, τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και γραφεία πέντε προσώπων που φαίνεται να εμπλέκονται στην υπό διερεύνηση υπόθεση, δηλαδή των Δημήτρη Συλλούρη, Χριστάκη Τζιοβάνη και Ανδρέα Πιττάτζη καθώς και άλλων δυο προσώπων που σχετίζονται με το βίντεο.

«Μετά την εξασφάλιση μαρτυρίας εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα έρευνας και έγινε αριθμός ερευνών σε υποστατικά προσώπων που φαίνεται να εμπλέκονται στην υπό διερεύνηση υπόθεση», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας. Πρόσθεσε πως έχουν παραληφθεί διάφορα τεκμήρια για να σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις. Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ τα τεκμήρια αυτά αφορούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έγγραφα.

Ερωτηθείς γιατί έγιναν τώρα, μετά την παρέλευση τέτοιου χρονικού διαστήματος από τη δημοσιοποίηση του βίντεο, οι έρευνες αυτές, ο κ. Ανδρέου είπε πως «για να προχωρήσει ο ανακριτής να εξασφαλίσει δικαστικά εντάλματα πρέπει να εξασφαλίσει τέτοια μαρτυρία που να δικαιολογεί την έρευνα. Δηλαδή έπρεπε να εξασφαλιστεί μαρτυρία για να δούμε ποια αδικήματα διερευνώνται και τι ψάχνει η Αστυνομία για να συνεχίσει με την υπόθεση. Ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία και σε συνεννόηση με τη Νομική Υπηρεσία και εξασφαλίστηκαν τα εντάλματα έρευνας από το επαρχιακό δικαστήριο και προχωρήσαμε στην εκτέλεσή τους την αμέσως επόμενη μέρα», ανέφερε.

Είπε ακόμη πως οι έρευνες «συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, σε συνεννόηση και σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία. Η διερεύνηση γίνεται από το ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας και αν χρειαστεί οποιαδήποτε βοήθεια από εμπειρογνώμονες της Αστυνομίας αυτή παρέχεται, όπως από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος», ανέφερε ο κ. Ανδρέου, προσθέτοντας πως συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων από όπου χρειάζεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση