
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε αξιολόγηση όλων των περιπτώσεων που κατέγραψαν οι κινητές κάμερες φωτοεπισήμανσης και οι οποίες εμπίπτουν χρονικά με τη φονική πυρκαγιά στις πληγείσες και γειτνιάζουσες περιοχές της Λεμεσού.
Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση η απόφαση πάρθηκε σε συνέχεια χθεσινής ενημέρωσης που έγινε από τον Κλάδο Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, αναφορικά με τις κινητές κάμερες φωτοεπισήμανσης στην επαρχία Λεμεσού.
«Μετά την αξιολόγηση, αυτές οι περιπτώσεις θα αποσταλούν στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι αρμόδιος να αποφασίσει κατά πόσον αυτά θα διαγραφούν. Για το θέμα αυτό ήδη υπήρξε συνεννόηση του Αρχηγού Αστυνομίας και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα» αναφέρεται.
Υπενθυμίζεται ότι, από χθες 24/7/2025, δόθηκαν οδηγίες από την Ηγεσία της Αστυνομίας, προς την ανάδοχο εταιρεία όπως, μέχρι και τη Δευτέρα 28/7/2025 να μην χρησιμοποιούνται οι κινητές κάμερες σε όλη την επαρχία Λεμεσού, λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τις πυρκαγιές.