ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αθωώθηκε οδηγός που συνελήφθη μεθυσμένος

Η Αστυνομία δεν παρουσίασε ενώπιον της δικαιοσύνης την απόδειξη της μηχανής μέτρησης αλκοόλης.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου με σημερινή του απόφαση αθώωσε 53χρονο στην κατηγορία οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης κατά παράβαση των άρθρων 2, 5 και 11 του Περί Οδικής Ασφάλειας Νόμου ως αυτός έχει τροποποιηθεί.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 53χρονος οδηγούσε την 10η Ιουνίου του 2015 στη λεωφόρο Μιχαλάκη Κυπριανού στην Πέγεια το όχημά του, αφού κατανάλωσε τέτοια ποσότητα αλκοόλης ώστε η αναλογία αλκοόλης στην εκπνοή του υπερέβαινε του καθορισμένου ορίου, δηλαδή είχε ενδειξη 104mg αλκοόλης αντί 22mg αλκοόλης σε κάθε 100 χιλιοστά του λίτρου στην εκπνοή του.
 
Όπως ανέφερε ο Δικαστής ανακοινώνοντας την απόφασή του, η Αστυνομία δεν παρουσίασε ενώπιον της δικαιοσύνης την απόδειξη της μηχανής μέτρησης αλκοόλης.

Συγκεκριμένα στη σημερινή δικάσιμο που είχε οριστεί για την ανακοίνωση της απόφασης του, το Δικαστήριο εξήγησε ότι δεν υπάρχει ενώπιον του μαρτυρία στη βάση της οποίας θα μπορούσε με ασφάλεια να καταλήξει σε συμπέρασμα ως προς την ποσότητα αλκοόλης και κατά επέκταση κατά πόσον η όποια ποσότητα αλκοόλης υπήρχε στον οργανισμό του κατηγορούμενου και κατά τον ουσιώδη χρόνο οδήγησης υπερέβαινε το εκ του Νόμο καθορισμένο όριο.  

Το Δικαστήριο ανέφερε ακόμη πως ορθώς ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου δικηγόρος Σάββας Ζαννούπος στο πλαίσιο της αγόρευσης του σημείωσε ότι δεν κατατέθηκε ως τεκμήριο αντίγραφο της απόδειξης της μηχανής. Το Δικαστήριο ανέφερε ακόμη πως το τεκμήριο που τέθηκε ενώπιον του δεν αποτελεί το έντυπο αποτέλεσμα παραγόμενο αυτομάτως υπό της συσκευής το οποίο προβλέπει ο Νόμος αλλά έντυπο το οποίο ο ίδιος ο μάρτυρας κατηγορίας, αστυφύλακας, συμπλήρωσε. 

Το Δικαστήριο έκρινε, όπως ανακοίνωσε στην απόφαση του, ότι στην απουσία έντυπου αποτελέσματος το οποίο αυτομάτως παράγει η συσκευή τελικής εξέτασης από την παρούσα δικαστική διαδικασία, έντυπο αποτέλεσμα, όπως αναφέρει, το οποίο ο ίδιος ο Νόμος αλλά και η Νομολογία ορίζουν ως το μέσο απόδειξης της ποσότητας αλκοόλης, το Δικαστήριο δεν μπορεί να βασιστεί με ασφάλεια στην συγκεκριμένη μαρτυρία, και να υιοθετήσει θέση την οποία αυτός προβάλλει ως προς την ποσότητα αλκοόλης που εντοπίστηκε στον οργανισμό του κατηγορούμενου στα πλαίσια της τελικής εξέτασης. 

Σημείωσε ακόμη πως ουδέν έχει τεθεί από τον μάρτυρα κατηγορίας ως προς τον λόγο που ένα τέτοιο έντυπο δεν έχει παρουσιαστεί έτσι ώστε ενδεχομένως το Δικαστήριο να μπορούσε να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η καλύτερη δυνατή διαθέσιμη μαρτυρία που μπορεί να υπάρξει ενώπιον του ήταν αυτή που έχει παρουσιάσει ο συγκεκριμένος μάρτυρας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Εξαπλάσια απ' ό,τι θεωρείτο προηγουμένως η ηλικία του Νείλου

«Ας μην ξεχνούμε ότι το όνομα του ποταμού Νείλος είναι καθαρά αρχαίο Ελληνικό από το γιο του Κόδρου, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:26

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Ο Νουρής σαν βουλευτής πιέζει για ικανοποιήσεις συμφερόντων και «πολεοδομικές χαλαρώσεις» όπως με το ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:43

Λευκωσία για πενταμερή: Η Τουρκία δεν φαίνεται πρόθυμη να συμμετέχει πριν της «εκλογές»

«"Η Τουρκία δεν φαίνεται διατεθειμένη να συμμετάσχει σε μια πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό" - Κάποιος ...»
ΑΚΑ  |  10:09

#PoliticsBlog Ο κατατρεγμένος Τζο στη μεγάλη αγκαλιά του Μακαριότατου

«Ευτυχώς που παρατήσατε τις αναλύσεις για την healthy σας και τις κατηγορίες για τον Άντρο! Για αλλαγή ...»
Yiannos  |  12:24

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X