ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυτά είναι τα νέα οχήματα της Πυροσβεστικής - Τα χαρακτηριστικά τους (φωτογραφίες)

Μέχρι το 2026 αναμένεται να παραληφθούν ακόμη 21 οχήματα

Εννέα σύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα εντάχθηκαν την Παρασκευή (15/09) στον στόλο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στα πλαίσια της ενίσχυσης και του εκσυγχρονισμού του μηχανοκίνητου και άλλου εξοπλισμού της.

Μιλώντας στην «Κ», ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Yπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, ανέφερε πως πρόκειται για οχήματα με νέου τύπου μηχανές, με νέου τύπου αντλίες, με αρκετή επάρκεια νερού και εγκατεστημένο GPS. Τα οχήματα θα χρησιμοποιούνται κυρίως για τις αγροτοδασικές πυρκαγιές, ωστόσο θα επιχειρούν υποστηρικτικά και στις πόλεις.

Πρόσθεσε ότι τα οχήματα έχουν κατανεμηθεί στη βάση της ανανέωσης του στόλου αλλά και των αναγκών της κάθε επαρχίας. «Μέχρι το 2026 αναμένεται να παραληφθούν ακόμη 21 οχήματα, τόσο πυροσβεστικά όσο και διασωστικά», είπε ο κ. Κεττής.

Εξάλλου, στον χαιρετισμό της κατά την τελετή παραλαβής των πυροσβεστικών οχημάτων, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, είπε ότι τα εννέα οχήματα θα συμβάλουν, τόσο στην βελτίωση του βαθμού ανταπόκρισης, όσο και στην ενίσχυση της κατασταλτικής ικανότητας και δυνατότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, συνέχισε, «έχει θέσει ψηλά στις προτεραιότητές του τη συνεχή ενίσχυση και αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τόσο σε ότι αφορά στις υλικοτεχνικές της υποδομές, όσο και στον πυροσβεστικό στόλο και εξοπλισμό που διαθέτει». 

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Αρχιπύραρχο, Νίκο Λογγίνο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχεται κατά μέσο όρο συνολικά 13.000 κλήσεις από τις οποίες οι 8.500 περίπου χιλιάδες αφορούν πυρκαγιές ενώ 4.500 αφορούν κλήσεις για εξυπηρετήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας. Εξήγησε ότι από τις κλήσεις πυρκαγιών 5.000 περίπου αφορούν πυρκαγιές στην ύπαιθρο και 3.500 χιλιάδες πυρκαγιές σε αστικές περιοχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση