ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυξημένη πειθαρχία, σοβαρότητα και υπομονή, συστήνει ο Δήμαρχος Λεμεσού

Eίπε πως δεν θα πρέπει καν να δούμε αυτήν την περίοδο ως περίοδο χαλάρωσης αλλά ως μια πορεία προς την ομαλοποίηση της έκτακτης κατάστασης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με αυξημένη πειθαρχία, σοβαρότητα και υπομονή πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη νέα περίοδο προς την ομαλοποίηση, ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, διαμηνύοντας πως δεν πρέπει να υπάρξει πισωγύρισμα.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ με αφορμή την πρώτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων από την πανδημία του κορωνοϊού, ο κ. Νικολαϊδης είπε πως δεν θα πρέπει καν να δούμε αυτήν την περίοδο ως περίοδο χαλάρωσης αλλά ως μια πορεία προς την ομαλοποίηση της έκτακτης κατάστασης που ζούμε τους τελευταίους μήνες. «Αυτή η πορεία πρέπει να γίνει με αυξημένη σοβαρότητα, με αυξημένη πειθαρχία, με αυξημένη υπομονή, ούτως ώστε να μην έχουμε κανένα πισωγύρισμα», ανέφερε και τόνισε πως ο Δήμος Λεμεσού θα σταθεί δίπλα από τους δημότες του, θα εκδίδει τις απαιτούμενες ανακοινώσεις, θα έχει επικοινωνία με τους δημότες, «έτσι ώστε μαζί με τους δημότες, βήμα με βήμα, να πορευθούμε προς αυτήν την πορεία ομαλοποίησης, πάντα με σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που επιβάλλουν οι καιροί».

Κάλεσε επίσης το κοινό να λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα αυτοπροστασίας κατά την έξοδο του και όπως ενημερώνεται σχετικά με το τι ισχύει στο Δήμο από σχετικές ανακοινώσεις που εκδίδονται ή να επικοινωνεί με το Δήμο για οποιοδήποτε θέμα προκύψει. Εξάλλου, σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών του ιστορικού κέντρου της Λεμεσού, Κρίστης Δημητρίου, ανέφερε πως η επιστροφή στην εργασία για όλους τους μικρομεσαίους καταστηματάρχες, μετά από 50 μέρες σε καραντίνα, προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα.

Είναι μια εντελώς καινούρια και διαφορετική μέρα, είπε και πρόσθεσε «ελπίζουμε ότι σιγά σιγά, με προσοχή και ασφάλεια, θα επανέλθουμε στην ομαλότητα». Οι μικρομεσαίοι καταστηματάρχες θα κάνουν το παν για να βοηθήσουν σε συλλογικό επίπεδο την οικονομία να επανεκκινήσει, συμπλήρωσε. Ερωτηθείς σχετικά, ο κ.Δημητρίου είπε πως όλα τα καταστήματα πρέπει να έχουν στην είσοδο τόσο γάντια μιας χρήσης όσο και αντισηπτικά, ενώ θα πρέπει να υπάρχει αναρτημένος ο αριθμός των εργαζομένων και πόσοι πελάτες μπορούν να βρίσκονται εντός του καταστήματος την ίδια ώρα.

Ο καταστηματάρχης έχει την υποχρέωση να ελέγχει ώστε να μην δημιουργούνται συνθήκες που να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία πελατών και εργαζομένων, είπε και υπενθύμισε πως λειτουργοί του Υπουργείου Εργασίας θα διενεργούν ελέγχους στην αγορά. Ανέφερε δε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε οδηγία που να απαγορεύει στους πελάτες να δοκιμάζουν ενδύματα και υποδήματα. Μέχρι σήμερα τα πήγαμε περίφημα σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι κρίμα να κάνουμε λάθη που θα μας επαναφέρουν τα μέτρα, κατέληξε στη δήλωση του ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών του ιστορικού κέντρου της Λεμεσού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Coronavirus  |  Υγεία  |   |  Λεμεσός  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση