ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια συνθέτουν το σκηνικό του καιρού

Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε τη Δευτέρα η Μετεωρολογική Υπηρεσία για βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, βροχές και ενδεχομένως μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή. Στα δυτικά και βόρεια κυρίως, η συνολική βροχόπτωση δυνατό να ξεπεράσει τοπικά τα 55 χιλιοστόμετρα, σε χρονική διάρκεια 24 ωρών.

Η προειδοποίηση βρίσκεται σε ισχύ από τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης (16/2).

Η πρόγνωση του καιρού

Βαρομετρικό χαμηλό καθώς και ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή, με το βαρομετρικό χαμηλό να υποχωρεί σταδιακά, από το απόγευμα της Τετάρτης.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Σταδιακά αναμένεται τοπικά χιονόπτωση και σε χαμηλότερες ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Σε καταιγίδα δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι ταραγμένη, αλλά στα δυτικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Χιόνια αναμένεται σταδιακά να πέσουν και σε ορισμένες ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά κατά τόπους μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Αργότερα θα καταστούν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι ταραγμένη, αλλά στα προσήνεμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα παράλια και γύρω στους μείον 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, τα ημιορεινά και τοπικά, σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού, αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά και μεμονωμένες βροχές. Τοπικά, στα ορεινά και στα ημιορεινά, αναμένεται να σημειωθεί παροδική χιονόπτωση. Τοπικά, στα ορεινά, θα υπάρχει παγετός, ενώ τη νύκτα παγετός θα σχηματιστεί και στα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές του εσωτερικού. Την Πέμπτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα τοπικά αυξημένες νεφώσεις δυνατό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Τετάρτη, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Παρασκευή θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση