ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και χιόνι το Σαββατοκύριακο

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που δεν αποκλείεται τις πρώτες πρωινές ώρες να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα βόρεια και στα ανατολικά παράλια. Σταδιακά όμως οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και σε νοτιοανατολικές περιοχές. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει και χαλάζι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανόν να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, την Κυριακή θα παρατηρηθεί σταδιακή αύξηση των νεφώσεων και αναμένονται τοπικές βροχές και ενδεχομένως και μεμονωμένες καταιγίδες.

Αναλυτικά

Απόψε αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού, ωστόσο δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα παράλια. Αργότερα, κυρίως στο εσωτερικό και σε ανατολικές περιοχές, ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, ασθενείς και τοπικά στα ανατολικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά καταβατικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αρχικά στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που δεν αποκλείεται τις πρώτες πρωινές ώρες να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα βόρεια και στα ανατολικά παράλια. Σταδιακά όμως οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και σε νοτιοανατολικές περιοχές. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει και χαλάζι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανόν να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα νοτιοδυτικά παράλια το απόγευμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα στα δυτικά, στα νότια και στα βόρεια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις που αρχικά ενδεχομένως να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα νοτιοανατολικά, ενώ αργότερα δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές βροχές στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα δυτικά, στα βόρεια και τοπικά στα νότια, ενώ στα ανατολικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή, θα παρατηρηθεί σταδιακή αύξηση των νεφώσεων και αναμένονται τοπικές βροχές και ενδεχομένως και μεμονωμένες καταιγίδες.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που το απόγευμα ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως σε νότιες περιοχές.

Την Τρίτη, σταδιακά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, πιθανόν να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Η θερμοκρασία το επόμενο τριήμερο δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 2 το απόγευμα ήταν:

 

  Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 16°C 5°C 67%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 17°C 11°C 74%
Λεμεσός: 18°C 10°C 89%
Αεροδρόμιο Πάφου: 18°C 9°C 61%
Φρέναρος: 15°C 10°C 90%
Πρόδρομος: 7°C 1°C 97%
Πόλις Χρυσοχούς: 19°C 9°C 58%

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση