ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

CDC: Αυστηροποίηση ταξιδιωτικής οδηγίας για την Κύπρο

Eξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων της Covid-19

ΚΥΠΕ

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) σε αναθεωρημένη τους οδηγία που εξέδωσαν τη Δευτέρα συνέστησαν ενάντια στις ταξιδιωτικές μετακινήσεις στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Κούβα, την Κύπρο και το Κιργιστάν, εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων της Covid-19 στις χώρες αυτές.

Τα CDC αυστηροποίησαν την οδηγία τους στο "Επίπεδο 4: Πολύ υψηλό" για αυτές τις χώρες, οδηγία που υπογραμμίζει ότι οι Αμερικανοί πρέπει να αποφεύγουν τα ταξίδια στις χώρες που κατατάσσονται σε αυτή την βαθμίδα. Η Ισπανία ξανάνοιξε τα σύνορα της για Αμερικανούς τουρίστες τον Ιούνιο.

Παράλληλα η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία επικαλούμενη ανησυχίες για την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στο Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, αυστηροποίησε την ταξιδιωτική οδηγία κατά δύο βαθμίδες, κατατάσσοντας το Ισραήλ στο "Επίπεδο 3: Υψηλό". Τον Ιούνιο, τα CDC είχαν χαλαρώσει την ταξιδιωτική τους οδηγία για το Ισραήλ στο "Επίπεδο 1: Χαμηλό".

Τα αμερικανικά Κέντρα ανέβασαν και για την Αρμενία το επίπεδο συναγερμού λόγω της Covid-19 στο "Επίπεδο 3: Υψηλό". Σύμφωνα με το "Επίπεδο 3" η σύσταση για τους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες είναι να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τους υφιστάμενους περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια, παρά τα αιτήματα, ειδικότερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για αμοιβαιότητα. Η Αμερικανίδα αξιωματούχος δικαιολόγησε την απόφαση αυτή της αμερικανικής Κυβέρνησης κυρίως στην ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση