ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Cyprus Public Transport για τροχαίο: Από ό,τι φαίνεται, παίζει ρόλο ο ανθρώπινος παράγοντας

«Τα λεωφορεία δεν τσουλάνε μόνα τους, έχουν συστήματα ασφαλείας», δήλωσε ο Εμπορικός Διευθυντής της Εταιρείας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε επίδειξη των συστημάτων ασφαλείας των νέων της λεωφορείων, προχώρησε σήμερα η Εταιρεία Cyprus Public Transport, με αφορμή τα τελευταία τροχαία ατυχήματα, με τον Εμπορικό Διευθυντή της Εταιρείας, Αλέξανδρο Καμπέρο, να δηλώνει ότι «τα λεωφορεία δεν τσουλάνε μόνα τους, έχουν συστήματα ασφαλείας».

Σε ερώτηση για το χθεσινό τροχαίο ατύχημα και αν έχουν διαπιστώσει τι ακριβώς έγινε και κύλησε από μόνο του το λεωφορείο, ο κ. Καμπέρος είπε ότι το θέμα είναι ακόμα υπό διερεύνηση και πρόσθεσε ότι περιμένουν το επίσημο πόρισμα.

«Αλλά από ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής, πάλι παίζει ρόλο ο ανθρώπινος παράγοντας», πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση ότι σε χθεσινή του δήλωση είπε ότι το χειρόφρενο του λεωφορείου ήταν πάνω, ο κ. Καμπέρος είπε ότι αυτό ήταν βάσει της δήλωσης που είχε κάνει ο οδηγός στην Αστυνομία τη συγκεκριμένη στιγμή.

Ερωτηθείς τι εμπειρία και τι εκπαίδευση έχουν οι οδηγοί λεωφορείων της εταιρείας, ο κ. Καμπέρος είπε ότι οι πλείστοι οδηγοί ήταν οδηγοί με την προηγούμενη εταιρεία, οπότε έχουν μεταξύ πέντε και δέκα χρόνια εμπειρίας στο τιμόνι.

«Στην εταιρεία όταν ήρθαν γίνεται εκπαίδευση πάνω στην κατάρτιση του οχήματος, τα συστήματα ασφαλείας, το οποίο ήταν σε εβδομαδιαία βάση και ενισχύθηκε μετά το πρώτο δυστύχημα και τώρα πλέον ενισχύεται ακόμα παρά πάνω και θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας για να αποφύγουμε αυτό που είχαμε και χθες», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση πόσο καιρό έγινε εκπαίδευση πάνω στα συγκεκριμένα λεωφορεία πριν να τεθεί σε λειτουργία η εταιρεία, ο κ. Καμπέρος είπε ότι πριν τεθεί σε λειτουργία η εταιρεία είχαν πέραν των χιλίων ωρών εκπαίδευση και μετά το πρώτο ατύχημα ενισχύθηκαν με τρία ενισχυμένα sessions, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στα εβδομαδιαία, και επικεντρώνονται συγκεκριμένα πάνω στη χρήση του χειρόφρενου και τα συστήματα ασφαλείας.

Κληθείς να αναφέρει ποια είναι τα συστήματα ασφαλείας αυτών των λεωφορείων, ο κ. Καμπέρος είπε, μεταξύ άλλων, ότι το λεωφορείο διαθέτει χειρόφρενο, την επιλογή στάθμευσης και τον μηχανισμό κλειδώματος των φρένων όταν οι πόρτες είναι ανοιχτές.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Καμπέρος είπε ότι το λεωφορείο δεν κινείται από μόνο του. Αν έχει ταχύτητα μέσα, όπως οποιοδήποτε αυτόματο αυτοκίνητο, αν είναι στο D και ελευθερώσεις το φρένο θα κινηθεί.

Αναφορικά με το κάθε πόσο ελέγχεται η ικανότητα του οδηγού και αν τηρεί τις προϋποθέσεις και τους κανόνες ασφαλείας, ο κ. Καμπέρος είπε ότι γίνεται αξιολόγηση από το Τμήμα Ασφαλείας και από το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού.

«Υπάρχουν εκπαιδεύσεις που γίνονται με επαγγελματίες Σχολής Οδηγών», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί ο οδηγοί να έχουν βγει από τη λίστα των οδηγών της εταιρείας λόγω ανικανότητας, ο κ. Καμπέρος είπε ότι όλα κρίνονται πάνω στα ατυχήματα, στη χρήση, δεξιότητες και αφαιρούνται για θέματα ασφάλειας, για να μην προκαλέσουν κάτι όπως έγινε χθες.

Ερωτηθείς τι διαπιστώθηκε από τις έρευνες σε προηγούμενα ατυχήματα, ο κ. Καμπέρος είπε ότι διαπιστώθηκε ότι ήταν ανθρώπινο λάθος.

«Ο οδηγός άφησε μέσα ταχύτητα, κατεβασμένο το χειρόφρενο και απεμπλόκαρε την πόρτα από το παράθυρο του οδηγού», σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση