ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δέκα χρόνια φυλάκιση σε κατηγορούμενων για υπόθεση «σκληρών ναρκωτικών»

Στην κατοχή του εντοπίστηκαν στις 31 Μαρτίου 2019 κοκαΐνη συνολικού βάρους 1.548 γραμμαρίων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 ετών σε κατηγορούμενο ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες της κατοχής κοκαΐνης συνολικού βάρους 1.548 γραμμαρίων, με σκοπό την προμήθεια της σε άλλο πρόσωπο.  Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο καταδικασθείς την 31η Μαΐου 2019 είχε στην κατοχή του στη Λευκωσία κοκαΐνη συνολικού βάρους 1.548 γραμμαρίων, με σκοπό την προμήθεια του σε άλλο πρόσωπο.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, είχε παραχωρήσει την πατρική του οικία, η οποία ήταν εγκαταλελειμμένη σε τρίτο πρόσωπο, το οποίο την ήθελε για να την χρησιμοποιήσει για τους σκοπούς φύλαξης του παράνομου υλικού έναντι αμοιβής. Το δικαστήριο σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην απόφασή του ότι οι κατηγορίες τις οποίες έχει παραδεχθεί, είναι πάρα πολύ σοβαρές. «Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για την κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α με σκοπό την προμήθεια του σε άλλα πρόσωπα προνοείται φυλάκιση δια βίου», όπως αναφέρεται.

Σύμφωνα με την απόφαση, «προκύπτει ως παραδεκτό γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν ο ιδιοκτήτης των υπό κρίση ναρκωτικών ούτε ο ιθύνων νους της προμήθειας τους σε τρίτους. Η κύρια εμπλοκή του ήταν η φύλαξη της κοκαΐνης, την οποία την δεδομένη ημέρα θα προμήθευε - επέστρεφε στον ιδιοκτήτη της. Ο κατηγορούμενος, ως ήταν η θέση του συνηγόρου του, μπορεί να χαρακτηριστεί ως 'περιστασιακός προμηθευτής' ή 'διανομέας' και όχι ως ένας οργανωμένος έμπορος».

«Δεν υποβιβάζουμε τα όσα αναφέρθηκαν από το συνήγορο υπεράσπισης ως προς τον περιορισμένο ρόλο και τη σχέση του κατηγορουμένου με τον ιδιοκτήτη των ναρκωτικών, τα οποία λαμβάνουμε υπόψη ως μετριαστικούς παράγοντες. Ταυτόχρονα όμως, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι και ο κατηγορούμενος συνέδραμε στην εγκληματική δραστηριότητα του πιο πάνω προσώπου, το οποίο όπως προκύπτει, ουδέποτε κατονόμασε […]. Η δε έκνομη συμπεριφορά του, καλύπτει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών», προστίθεται.

Το Δικαστήριο αναφέρει ότι « η νομοθεσία κατηγοριοποιεί τα ελεγχόμενα φάρμακα σε τάξεις, θεωρώντας τα αδικήματα που σχετίζονται με αυτά της Τάξης Α που κοινώς αποκαλούνται «σκληρά ναρκωτικά» ως πλέον σοβαρά, κρίνουμε ότι η ενδεικνυόμενη ποινή υπό τις περιστάσεις, είναι αυτή της φυλάκισης».


Ως εκ τούτου, το δικαστήριο επέβαλε για την κατηγορία που αφορά στην κατοχή των 1.548 γραμμαρίων κοκαΐνης με σκοπό την προμήθεια ποινή φυλάκισης 10 ετών, ενώ δεν επέβαλε οποιαδήποτε ποινή για την κατηγορία της κατοχής των ναρκωτικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση