ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:37
 

Δεντροφύτευση κατοίκων Ιδαλίου ως αντίδραση για το εργοστάσιο παραγωγής ασφάλτου

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου όλοι οι γονείς καλούνται να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι με ολοήμερη απόχη από τα μαθήματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με δεντροφύτευση εκδήλωσαν οι κάτοικοι της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δάλι την αντίθεσή τους στη λειτουργία εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου κοντά στην κατοικημένη περιοχή.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Ιδαλίου, τη δεντροφύτευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στον περίβολο του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιδαλίου, διοργάνωσαν ο Δήμος Ιδαλίου, η εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και τα οργανωμένα σύνολα της περιοχής. Παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγοι Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Ο Δήμαρχος Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος δήλωσε ότι το περιβάλλον και η προστασία του θα πρέπει να αποτελούν πρώτη προτεραιότητα. «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για προστασία της υγείας μας απαιτώντας την επίσπευση των διαδικασιών για μετακίνηση των εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου από το σημείο που βρίσκονται σήμερα, κοντά στην οικιστική περιοχή». Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, μεθαύριο Τρίτη θα παραμείνει κλειστό το Γ’ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου.

Θα υπάρξει ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα και αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να υποβάλει ψήφισμα για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Συγκεκριμένα σε έκτακτη συνεδρία του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου όλοι οι γονείς καλούνται να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι με ολοήμερη απόχη από τα μαθήματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απαράδεκτες συνθήκες που βιώνουν καθημερινά σε σχέση με την ποιότητα του αέρα που αναπνέουν.

2. Παράλληλα, την ίδια μέρα, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Γονέων μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Ζητάμε επιτακτικά όπως οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους δράσουν άμεσα, προληπτικά και αποτελεσματικά, προκειμένου να προστατεύσουν το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο, την υγεία των παιδιών».

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου οι κάτοικοι της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας στο δρόμο των Χαλεπιανών ενώ σε άλλες δυο περιπτώσεις το προηγούμενο διάστημα πήγαν με τα αυτοκίνητα τους κατά τις νυχτερινές ώρες και απέκοψαν τις εισόδους συγκεκριμένου εργοστασίου παραγωγής ασφάλτου παρεμποδίζοντας τη διέλευση των φορτηγών αφού όπως υποστηρίζουν η κατάσταση στην περιοχή από τις οσμές ασφάλτου που διαχέονταν στην ατμόσφαιρα ήταν ανυπόφορη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Πότε πάει σπίτι του ο άνθρωπος που είχε ως ύψιστο καθήκον του την πραστασία των οικονομικών της οικογένειας ...»
ΑΚΑ  |  11:07

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

Επιπλέον 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους

«https://www.alphanews.live/cyprus/giannakis-spetsiotis-o-anthropos-poy-diekdikei-gia-toys-hamilosyntaxioyhoys ...»
Αντωνης Φωτεινος  |  08:34

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X