
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ετοιμάζουν 16 οργανώσεις με αφορμή την καταδίκη της Κύπρου από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην υπόθεση βιασμού.
Πιο συγκεκριμένα η διαμαρτυρία είναι προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη στις 6 το απόγευμα έξω από τη Νομική Υπηρεσία στη Λευκωσία.
Όπως αναφέρεται στην ΠΟΓΟ, ενώνουμε τις φωνές μας και καλούμε σε μαζική κινητοποίηση την Τρίτη, 8 Ιουλίου 2025, στις 18:00 έξω από τη Νομική Υπηρεσία, για να απαιτήσουμε:
• Θεσμική λογοδοσία και κάθαρση
• Εκπαίδευση των εμπλεκόμενων λειτουργών
• Σεβασμό στα δικαιώματα των θυμάτων
• Νομοθετικές και διοικητικές αλλαγές
• Εναρμόνιση με τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης
• Τέλος στην αποσιώπηση και τη συγκάλυψη
• Απόδοση ευθυνών για τους αποτυχημένους και προβληματικούς χειρισμούς
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι στέκονται ενάντια στον σεξισμό και τη συγκάλυψη, προσθέτοντας ότι απαιτούν την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών και ιδιαίτερα των γυναικών στο σύστημα Δικαιοσύνης και της αξιοπιστίας του Κράτους Δικαίου.
Συνυπογράφουν οι οργανώσεις:
Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ, Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΟ, Σοσιαλιστική Γυναικεία Κίνηση, Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων, Τμήμα Αγροτισσών ΕΚΑ, Ίδρυμα Προώθησης Ισότητας ΥΠΑΤΙΑ, Κυπριακό Λόμπυ Γυναικών, Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου, Παγκύπριος Σύνδεσμος Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων, ΕΔΟΝ, Far Right Watch, Αριστερή Πτέρυγα, ΑΦΟΑ, Εργατική Δημοκρατία, ΚΙΣΑ – Κίνηση για την Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό, Συμμαχία Ενάντια στην Ακροδεξιά, τον Φασισμό και τον Ρατσισμό.