ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δήλωσε απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και προσπάθησε να πετάξει

Συνελήφθη για ψευδορκία

ΚΥΠΕ

Υπό κράτηση τέθηκε 37χρονος ο οποίος προσπάθησε να αναχωρήσει το Σάββατο από το αεροδρόμιο Λάρνακας, αν και είχε προβεί παλαιότερα σε ένορκη δήλωση ότι είχε απωλέσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, ο 37χρονος είχε κατηγορηθεί στις 8 Ιουλίου 2022 ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για υπόθεση διάρρηξης κτιρίου και κλοπής. Το Δικαστήριο τον άφησε ελεύθερο υπό όρους, μεταξύ των οποίων ήταν να παραδώσει όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Ο 37χρονος κατά την ίδια ημέρα προχώρησε σε ένορκη δήλωση αναφέροντας ότι είχε απωλέσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και δεν είχε στην κατοχή του ταυτότητα ή διαβατήριο ώστε να τα παραδώσει και να υπακούσει στους όρους του Δικαστηρίου.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο 37χρονος παρουσιάστηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να αναχωρήσει και παρουσίασε κατά τον διαβατηριακό έλεγχο ελληνική ταυτότητα με ημερομηνία έκδοσης 4.2.2004.

Υπό τα γεγονότα αυτά ο όρκος που είχε δώσει ο 37χρονος στο Δικαστήριο ότι είχε απωλέσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα ήταν ψευδής και ένεκα τούτου συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση, είπε ο κ. Νικολάου. Εξετάζεται εναντίον του υπόθεση ψευδορκίας και ανηπακοής σε νόμιμες διαταγές Δικαστηρίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση