ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:50
 

Συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων ζήτησε ο νέος Αρχηγός της Αστυνομίας

Εξαιτίας της αμέλειας μεμονωμένων μελών της Αστυνομίας, αναγκάστηκα να παύσω τον Ζαχαρία Χρυστοστόμου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Newsroom K

Στην παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού της Αστυνομίας Κύπρου Μιχαηλίδη, ο οποίος διαδέχεται τον Ζαχαρία Χρυσοστόμου. 

Ο κ. Μιχαηλίδης με μακροχρόνια υπηρεσία στο σώμα από το 1977 διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Αστυνομική Διοίκηση και άρτια γνώση του έργου και των δεδομένων της Αστυνομίας.
 
Στη μακρά υπηρεσία του μεταξύ άλλων έχει υπηρετήσει για επταετία ως Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας και μετέπειτα μέχρι το διορισμό του στη θέση του Υπαρχηγού ως Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού.

Αναστασιάδης: Έπαυσα τον Ζ.Χρυσοστόμου εξαιτίας αμέλειας μεμονωμένων μελών του σώματος

Σε ομιλία του στην τελετή διαβεβαίωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, απευθυνόμενος στον κ. Μιχαηλίδη, τον κάλεσε όπως καταβάλει το άπαν των δυνάμεων του με στόχο την πάταξη του εγκλήματος, λειτουργώντας πάντοτε με γνώμονα την αξιοκρατία.

Αναφερόμενος στο Ζαχαρία Χρυσοστόμου, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε πως δήλωσε πως αφήνει πίσω του ένα σημαντικό έργο, όσον αφορά την αναδιοργάνωση και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της αστυνομικής δύναμης.

«Δυστυχώς εξαιτίας της αμέλειας μεμονωμένων μελών του σώματος, σχετικά με ελλείποντα πρόσωπα, είχαμε μια ανατροπή όσον αφορά το σεβασμό κύρους της αστυνομικής δύναμης, με συνέπεια να βρεθώ υποχρεωμένος να πάρω την όχι ευχάριστη απόφαση να παύσω τον Αρχηγό της Αστυνομίας».

Κύπρος Μιχαηλίδης: Θα αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου αναλογούν

Στη δική του ομιλία, ο νέος Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως στις προτεραιότητές μας παραμένει η πρόληψη του οργανωμένου εγκλήματος. Η απαίτηση για απόδοση ευθυνών είναι και δική μας». Ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι θα αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου αναλογούν.

«Εκπροσωπώντας το Αστυνομικό Σώμα, θέλω να εκφράσω τη λύπη και τον αποτροπιασμό μου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των θυμάτων και να πω ένα μεγάλο συγγνώμη γιατί δεν καταφέραμε να προστατεύσουμε αυτές τις αθώες και ανυπεράσπιστες ψυχές που με τόσο τραγικό και ειδεχθή τρόπο οδηγήθηκαν στον θάνατο», δήλωσε.

Υπαρχηγός ο Στέλιος Παπαθεοδώρου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διόρισε στη θέση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας τον Στέλιο Παπαθεοδώρου έως τώρα Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων, ο οποίος είναι πτυχιούχος Νομικής, με μεταπτυχιακό τίτλο στη δημόσια διοίκηση, ενώ είναι απόφοιτος και της ακαδημίας του FBI.
 
Ο κ. Παπαθεοδώρου με υπηρεσία στο σώμα από το 1990, έχει ευρεία πείρα και γνώση της Αστυνομίας, έχοντας μεταξύ άλλων διατελέσει διευθυντής στη διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ενωσης και Διεθνούς συνεργασίας .
 
Η τελετή διαβεβαίωσης θα γίνει την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 8:30 το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στα €20,74 δισ. το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης το 2019

«Αν αποφεύγονταν διάφορα έξοδα όπως για παράδειγμα η `συντήρηση` των παρασιτικών συνοδών του προέδρου ...»
ΑΚΑ  |  09:33

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Κάντε αυτό το έτος ένα αξιοσημείωτο και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Κάντε αίτηση ...»
Martin Laura  |  16:38

#PoliticsBlog Αυτή τη λιμουζίνα ποιος θα την πάρει;

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο γνωστός βουλευτής να μας έλεγε και τι στάση κράτησε όταν ο γνωστός συρφετός ...»
leo  |  13:09

#PoliticsBlog Αυτή τη λιμουζίνα ποιος θα την πάρει;

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο γνωστός βουλευτής να μας έλεγε και τι στάση κράτησε όταν ο γνωστός συρφετός ...»
leo  |  13:08

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X