ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:11
 

Διπλό φονικό: Στο δικαστήριο τα μηνύματα των κατηγορουμένων

Είχαν επικοινωνία μέσω μηνυμάτων το διάστημα από 01/04/2018 μέχρι και το βράδυ του φόνου 18/04/2018, αλλά και το διάστημα μετά

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με την κατάθεση της αστυφύλακος, Στέλλας Μπότσαρη, συνεχίστηκε σήμερα, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, η δίκη για τη στυγερή δολοφονία του ζεύγους Χατζηγεωργίου, στην οικία τους στον Στρόβολο, τον Απρίλιο του 2018.

Η μάρτυρας παρουσίασε στο δικαστήριο τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των τριών κατηγορουμένων στην υπόθεση Λοΐζου Τζιωνή, Λευτέρη Σολωμού και Μάριου Χατζηξενοφώντος, καθώς και της Σάρα Σιάμς, η οποία κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο κατόπιν δικής της παραδοχής στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας και για την οποία της επιβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.

Η κ. Μπότσαρη προέβη σε ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των κατηγορουμένων, τα οποία όπως ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου, εξασφαλίστηκαν από την αστυνομία από τρεις διαφορετικούς παρόχους.

Επίσης, παρουσιάστηκαν και τα δεδομένα από τον ψηφιακό δίσκο με το απόρρητο των κατηγορούμενων, ο οποίος διατέθηκε από τους παρόχους και αφορά τους λογαριασμούς που είχαν οι κατηγορούμενοι σε Facebook, messenger κλπ.

Αν και οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων έφεραν ένσταση στη διαδικασία, λέγοντας ότι η Αστυφύλακας δεν είναι εμπειρογνώμονας ώστε να προβαίνει σε ανάλυση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, το δικαστήριο επέτρεψε την κατάθεση της μάρτυρος, αφού η κατηγορούσα Αρχή διαβεβαίωσε ότι η μάρτυρας απλώς θα υποδείξει στο δικαστήριο ποιες είναι πιο σημαντικές συνομιλίες, που είχαν μεταξύ τους οι κατηγορούμενοι.

«Αυτό που έκανε η κ. Μπότσαρη, δηλαδή χρωματισμό (highlighting) στις πιο σημαντικές συνομιλίες των κατηγορουμένων, μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε για διευκόλυνση του δικαστηρίου», είπε η εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Η Αστυφύλακας Στέλλα Μπότσαρη αναφέρθηκε στο πόσες φορές οι κατηγορούμενοι μίλησαν μεταξύ τους ή είχαν επικοινωνία μέσω μηνυμάτων το διάστημα από 01/04/2018 μέχρι και το βράδυ του φόνου 18/04/2018, αλλά και το διάστημα μετά.

Ενώπιον δικαστηρίου ανοίχθηκαν και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, που αφορούν μηνύματα sms και μηνύματα από το messenger, με τη μάρτυρα να εστιάζει σε κάποια τα οποία θεώρησε σημαντικά για την υπόθεση και τα χρωμάτισε προς διευκόλυνση του δικαστηρίου.

Κάποια μηνύματα τα οποία έχουν σημειωθεί με χρώμα στη λίστα των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, που κατέθεσε η κ. Μπότσαρη στο δικαστήριο, αφορούν σε συνομιλίες των κατηγορουμένων με άγνωστα πρόσωπα.

Αναφερόμενη περαιτέρω στο θέμα, η μάρτυρας είπε ότι θεώρησε σημαντικό να σημειωθούν οι συγκεκριμένες συνομιλίες, γιατί σε αυτές περιέχονταν κωδικοποιημένες λέξεις, οι οποίες η αστυνομία γνωρίζει ότι παραπέμπουν σε εμπορία ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται, ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Λοΐζος Τζιωνής, ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος που αντιμετωπίζουν από κοινού εφτά συνολικά κατηγορίες για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Κατηγορούμενη στην υπόθεση ήταν και η συμβία του Τζιωνή, Σάρα Σιάμς, η οποία εκτίει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.

Στην επόμενη δικάσιμο η Στέλλα Μπότσαρη θα αντεξεταστεί από τους συνήγορους υπεράσπισης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X