ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διπλό φονικό Στροβόλου: Στις 20 Φεβρουαρίου η ποινή στον Χατζηξενοφώντος

Θυμίζουμε ότι αρχικά είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης στην Sara Shams, τεσσάρων ετών και 6χρονη στον ετεροθαλή αδελφό του Τζιωνή, Λευτέρη Σολωμού

Newsroom K

Στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας οδηγήθηκε εκ νέου ο Μάριος Χατζηξενοφώντος σχετικά με την υπόθεση του διπλής δολοφονίας στο Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωγρίου και Ντίνα Σεργίου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Χατζηξενοφώντος κατά την σημερινή δικάσιμο αγόρευσε για μετριασμό της ποινής του και ακολούθως το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας θα ορίσει ημερομηνία για την επιβολή της ποινής του κατηγορούμενου.

Live από την αίθουσα του δικαστηρίου

Στις 20/2 η ώρα 12 το μεσημέρι θα ανακοινωθεί η ποινή του Μάριου Χατζηξενοφώντος. Η παρούσα υπόθεση, σύμφωνα με τον δικηγόρο, είναι πρωτοφανής για τα κυπριακά δεδομένα. «Ο Μάριος δεν είναι ο Τζιωνής» σημείωσε ο δικηγόρος και ανάφερε ότι δεν μπορεί να πληρώσει το έγκλημα που διέπραξε κάποιος άλλος.

«Ο Μάριος μπορεί να έχει μια δεύτερη ευκαιρία και ζητά να έχει την μέγιστη επιείκεια του δικαστηρίου και επιθυμεί να επιστρέψει σύντομα στην οικογένεια του και να γίνει παραγωγικό και ωφέλιμο μέλος της κοινωνίας» σημειώνει.

Παράλληλα αναφέρει τις προσωπικές περιστάσεις του πελάτη του: «Ο Μάριος είναι λευκού ποινικού μητρώου. Μεγαλωμένος σε οικογενειακό περιβάλλον ωφέλιμο και υγείες. Δεν ζει σε ένα προβληματικό περιβάλλον. Είναι ένας νέος με στόχους και όνειρα. Ασχολείτο πολύ με τον αθλητισμό και είχε ιδιαίτερη έφεση στην μουσική. Είχε κάθε πρόθεση να σπουδάσει και να γίνει ένα ενεργό μέλος στην κοινωνία. Κάνει προσπάθεια να αποστασιοποιηθεί από τα ναρκωτικά. Τους τελευταίους 9 μήνες τουλάχιστον είναι αρνητικός σε εξετάσεις που του γίνονται».

«Για τα αδικήματα που καταδικάστηκε ο Μάριος, σύμφωνα με τον δικηγόρο μπορούν να χαρακτηριστούν άθελες διότι δεν υπήρχε πρόθεση θανάτωσης. Τελευταία αναφορά ότι δεν υπάρχει στοιχείο συγκατάθεσης αφού δεν βρισκόταν στο σπίτι και δεν είχε οπτικό πεδίο, άρα δεν μπορούσε να σταματήσει τον Τζιωνή από όσα έκανε» τονίζει.

Την ίδια στιγμή αναφερόμενος στην εγκληματική ενέργεια που διαπράχτηκε και σχολιάζει ότι το έγκλημα συγκλόνισε την Κύπρο και δικαίως αφού χάθηκε το αίσθημα της ασφάλειας. Σημείωσε ότι για την εγκληματική ενέργεια ευθύνεται ο Λοΐζος Τζιωνής ο οποίος δίκαια βρίσκεται στην φυλακή.

Μάλιστα, ανάφερε ότι ο Μάριος ήταν και αυτός θύμα του Τζιωνή και ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου όπως και στις περιπτώσεις Σιάμς και Σολωμού. Πρώτος μετριαστικός παράγοντας που προτάσσει ο δικηγόρος είναι το νεαρό της ηλικίας του κατηγορούμενου. «Ο εγκέφαλος ήταν αδιαμφισβήτητα ο Τζιωνης» σχολίασε αναφερόμενος στην εγκληματική ενέργεια στηρίζοντας το σε λεγόμενα του Τζιωνή.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος, ο Μάριος κατά την διάπραξη του εγκλήματος είχε μόλις τελειώσει το σχολείο και πήγε στρατό και δεν είχε τις εμπειρίες που θα έπρεπε. Σημαντικό να αναφερθεί, σύμφωνα με τον δικηγόρο, είναι πως ο Μάριος ήταν χρήστης ναρκωτικών κάτι που αδυνατίζει τις αντιστάσεις, κυρίως κάποιου 21χρονου. Επισημάνει ότι η εμπλοκή του Μάριου στο έγκλημα, ήταν ελάχιστη και θυμίζει ότι κατά τις δολοφονίες ο κατηγορούμενος δεν βρισκόταν εντός της οικίας και αναφέρει: Δεν ακούμπησε ούτε τρίχα από τα θύματα, δεν άγγιξε τον μικρό Κωνσταντίνο και φαίνεται να μην άγγιξε ούτε αντικείμενα στο σπίτι.

Θυμίζουμε πως στην προηγούμενη διαδικασία, το Κακουργιοδικείο έκρινε ένοχο τον Μάριο Χατζηξενοφώντος στην υπόθεση του διπλού φονικού προσθέτοντας την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και αφαιρώντας αυτή της προμελέτης.

Η απόφαση του Κακουργιοδικείου, καταγράφηκε σε 140 σελίδες οι οποίες αναγνώστηκαν εντός της αίθουσας.

«Είναι παραδεκτό ότι κύριος αυτουργός της δολοφονίας είναι ο Λοΐζος Τζιωνής. Πριν μεταβούν στην οικία των θυμάτων ο Τζίωνης ανέφερε ότι «εάν χρειαστεί να πεθάνουν, θα πεθάνουν». Δεν υπάρχει μαρτυρία για τον φόνο εκ προ μελέτης. Όλη η εμπλοκή του τον καθιστά υπόλογο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου.

Σημειώνεται επίσης ότι τον βρήκε ένοχο και στις άλλες κατηγορίες που αντιμετώπιζε οι οποίες είναι: ληστεία, συνωμοσία για κακούργημα, απαγωγή και μεταφορά επιθετικών οργάνων, καθώς και νυχτερινή διάρρηξη. Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου προκλήθηκε αναστάτωση με τους συγγενείς του Μάριου να ξεσπούν σε κλάματα.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ανέφερε ότι η μαρτυρία της Σάρας Σιαμς ήταν αξιόπιστη ενώ δεν πείστηκε από αυτήν του Χατζηξενοφώντος.

Ο Χατζηξενοφώντος ήταν ο εναπομείναντας κατηγορούμενος στην υπόθεση του διπλού φονικού που διαπράχθηκε στον Στρόβολο στις 20 Απριλίου 2018, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Στεργίου.

Ο κατηγορούμενος, είναι το πρόσωπο που συνόδευσε τον Τζιωνή, στην οικία του άτυχου ζεύγους στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο και μετά την διάπραξη των φόνων, εισήλθε σε αυτή και αντίκρισε τα θύματα νεκρά.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2019, ο δικαστής ανακοίνωσε ότι αποδείχθηκε εκ πρώτης όψεως υπόθεση για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Μάριος Χατζηξενοφώντος και στην συνέχεια ο κατηγορούμενος έδωσε ένορκη μαρτυρία ενώπιον Κακουργιοδικείου.

Οι ποινές στους άλλους τρεις

Θυμίζουμε ότι αρχικά είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης στην Sara Shams, τεσσάρων ετών και 6χρονη στον ετεροθαλή αδελφό του Τζιωνή, Λευτέρη Σολωμού. Οι δύο κατηγορήθηκαν για συνομωσία.

Στον Τζιωνή, ο οποίος είναι το πρόσωπο που σκότωσε το ζεύγος Χατζηγεωργίου, επιβλήθηκε δις δια βίου φυλάκιση. Όπως εξήγησε το δικαστήριο, επιβλήθηκε δια βίου φυλάκιση για τον φόνο του Γιώργου Χατζηγεωργίου και δια βίου φυλάκιση για τον φόνο της Ντίνας Σεργίου. Οι ποινές είναι διαδοχικές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X