ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

DW: Ο Πάπας θα προσφέρει άσυλο σε πρόσφυγες που βρίσκονται στην Κύπρο

To ΥΠΕΣ προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες για ολοκλήρωση των διαδικασιών που θα επιτρέψουν σε συγκεκριμένο αριθμό προσφύγων να ταξιδέψουν με τον ποντίφικα

Τη συμβολική κίνηση στην οποία προέβη το 2016, προσφέροντας άσυλο σε Σύρους πρόσφυγες που διέμεναν σε καταυλισμό στη Μυτιλήνη και να τους μεταφέρει μαζί του στο Βατικανό στο ταξίδι της επιστροφής από την Ελλάδα, αναμένεται να επαναλάβει ο Πάπας Φράγκισκος κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο στις 2 Δεκεμβρίου.

Όπως πληροφορείται η DW, ενόψει της επίσκεψής του στο νησί, ο Πάπας Φραγκίσκος έχει εκφράσει στις κυπριακές αρχές την πρόθεσή του να προσφέρει άσυλο σε πρόσφυγες που βρίσκονται στην Κύπρο και να τους πάρει μαζί του στο Βατικανό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρόθεση του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, συζητήθηκε τις προηγούμενες μέρες μεταξύ των αντιπροσωπειών της Κύπρου και του Βατικανού, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψης και ήδη το υπουργείο Εσωτερικών προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες για ολοκλήρωση των διαδικασιών που θα επιτρέψουν σε συγκεκριμένο αριθμό προσφύγων να ταξιδέψουν με τον ποντίφικα.

Προσευχή με πρόσφυγες και μετανάστες

Πέραν της προσφοράς ασύλου σε πρόσφυγες που βρίσκονται στην Κύπρο, ο Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να στείλει μηνύματα αλληλεγγύης και στην διάρκεια οικουμενικής προσευχής με πρόσφυγες και μετανάστες που θα λάβει χώρα το απόγευμα της 2ας Δεκεμβρίου σε καθολικό ναό της Λευκωσίας.

Σημειώνεται ότι οι ενέργειες του Πάπα σε σχέση με το προσφυγικό, θα γίνουν σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η Κυβέρνηση ανακοίνωσε σειρά μέτρων για περιορισμό των αυξημένων προσφυγικών ροών μεταξύ των οποίων και αίτημα προς την ΕΕ για αναστολή του δικαιώματος παραχώρησης ασύλου. Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει επίσης καταγγελίες για άτυπες επαναπροσωθήσεις πλοιαρίων χωρίς να έχει εξετάσει προηγούμενως αιτήσεις για άσυλο.

Πηγή: DW

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση