ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνεχίζεται το συνέδριο των Ευρωπαίων αλεξιπτωτιστών

Στην Κύπρο για το 30ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών βρίσκονται 30 σύνεδροι μέχρι και την Παρασκευή

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η εναρκτήρια τελετή του Τριακοστού Ετήσιου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Σταυροβούνι.

Ξεναγήθηκαν στη Λευκωσία. Επισκέφθηκαν ανάμεσα σ’ άλλα το Αρχαιολογικό Μουσείο, την Ιερά Αρχιεπισκοπή και τη Λεβέντειο Πινακοθήκη.

Το απόγευμα ακολούθησε η πρώτη σύνοδος του Τριακοστού Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών στο Κέντρο ΖΗΝΩΝ του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παρουσίασαν τις συναφείς εκθέσεις και μελέτες τους οι επικεφαλής των αποστολών από τη Γερμανία, την Κύπρο, την Ισπανία και τη Γαλλία. 

Στο συνέδριο συμμετέχουν τριάντα σύνεδροι από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Πολωνία, την Ουγγαρία, την Ιταλία και την Κύπρο. Οι σύνεδροι θα φιλοξενηθούν από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων στη Λάρνακας.

Εκτός από ζητήματα που αφορούν στο στρατηγικό σχεδιασμό και τη δράση της Ένωσης, οι σύνεδροι συζητούν θέματα σχετιζόμενα άμεσα με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο. Σχετικό υπόμνημα θα καταθέσει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών κ. Μάκης Οικονομίδης, στο οποίο θα περιλαμβάνονται στοιχεία παραβίασης θεμελιακών αρχών δικαίου από την Τουρκία στην Κύπρο, σύλησης της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, ζητήματα εκτοπισθέντων, προσφύγων, εγκλωβισμένων και αγνοουμένων.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 7 του Οκτώβρη. 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση