ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκλογές στην Κρήτου Τέρρα - Πέντε υποψήφιοι

Ως τις 12:00 οπότε και σταμάτησε η ψηφοφορία για μια ώρα είχε ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα το 40% των ψηφοφόρων

ΚΥΠΕ

Διεξάγονται σήμερα στην Κρήτου Τέρρα στην Πάφο εκλογές για την ανάδειξη τριών νέων μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου μετά την παραίτηση τριών από τα τέσσερα εκλελεγμένα μέλη που εξαφάλισαν την εκλογή τους στις κοινοτικές εκλογές του 2016.

Τόσο ο κοινοτάρχης όσο και τα τρια μέλη έδωσαν την παραίτησή τους και ο Υπουργός Εσωτερικών με διάταγμά του προκήρυξε τις εκλογές τόσο για το Κοινοτικό Συμβούλιο Κρήτου Τέρρας όσο και για το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέου Χωρίου στο οποίο όμως λόγω μη υποβολής υποωηφιοτήτων δεν διεξάγονται σήμερα εκλογές.

Ενδιαφέρον για εκλογή για τις τρεις κενωθείσες θέσεις επέδειξαν συνολικά πέντε άτομα, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου, Μαίρη Λάμπρου. Υποψήφιοι είναι οι Αρκαδίου Νικόλας και Δανιήλ Ιολάνδη που ανήκουν στον ίδιο συνδυασμό και οι Νικολάου Αθανάσιος, Ξενοφώντος Νεόφυτος και Φουλλίδης Σάββας που αποτελούν το δεύτερο συνδυασμό.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ η Έπαρχος Πάφου ανέφερε πως στον εκλογικό κατάλογο υπάρχουν 165 εγγεγραμμένοι εκλογείς εκ των οποίων οι 5 είναι κοινοτικοί. Η ψηφοφορία η οποία ξεκίνησε στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλιου στις 7πμ διεξάγεται ομαλά και οι κάλπες θα κλείσουν στις 6 μμ. Ως τις 12:00 οπότε και σταμάτησε η ψηφοφορία για μια ώρα είχε ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα το 40% των ψηφοφόρων.

Οι εκλογείς ψηφίζουν με το εκλογικό βιβλιάριο ή το δελτίο ταυτότητας τους ενώ οι πέντε κοινοτικοί με το ARC. Οι εκλογείς δικαιούνται μέχρι 2 σταυρούς προτίμησης για τις τρεις κενωθείσες θέσεις.

Αναφορικά με τη διαδικασία στο Νέο Χωρίο Πάφου, η Έπαρχος Πάφου διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον για τις 6 θέσεις που κενώθηκαν και ως εκ τούτου ορίσθηκε επαναληπτική διαδικασία για τις 8 Ιουνίου 2023 για την υποβολή υποψηφιοτήτων και για τις 18 Ιουνίου για τις εκλογές αν υποβληθούν υποψηφιότητες περισσότερες των 6.

Υπενθυμίζεται, είπε η κ. Λάμπρου, πως και στις δυο περιπτώσεις δεν εκλέγεται Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου επειδή βρισκόμαστε στον τελευταίο χρόνο πριν τις γενικές εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης και χρέη Κοινοτάρχη θα εκτελεί ο Αντιπρόεδρος που θα ψηφισθεί μεταξύ των μελών στην πρώτη τους συνεδρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση