ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:54
 

Εκστρατεία Πολιτικής Άμυνας για διαχείριση πλημμυρών και μέτρα αυτοπροστασίας

«Η εκστρατεία για τους πλημμυρικούς χάρτες θα φέρει καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στις κρατικές υπηρεσίες»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τη διαχείριση κινδύνου πλημμύρας και τα μέτρα αυτοπροστασίας αφορούσε η δημοσιογραφική διάσκεψη που διοργάνωσε το πρωί η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Άμυνας στη Λακατάμια, με αφορμή την εκστρατεία Ενημέρωσης για την αξιοποίηση των διαδραστικών πλημμυρικών χαρτών του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων και την ανάγκη λήψης μέτρων αυτοπροστασίας από τους πολίτες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε χαιρετισμό του στη Διάσκεψη ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Κύπρος Κυπριανού ανέφερε ότι η διάσκεψη δεν θα μπορούσε να γίνει σε πιο κατάλληλη στιγμή, καθώς οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν. Συνεχάρη την ηγεσία και το προσωπικό της Πολιτικής Άμυνας για το έργο και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα στηρίξει τις προσπάθειες για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Άμυνας.

Η εκστρατεία για την παρουσίαση των πλημμυρικών χαρτών που οργανώνει η Πολιτική Άμυνα θα βοηθήσει τις αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του κινδύνου πλημμύρας, σημείωσε ο κ. Κυπριανού.

Ο Διοικητής της Πολιτικής Άμυνας, Ανδρέας Φραντζής σημείωσε ότι η Πολιτική Άμυνα από την ένταξη της χώρας στην ΕΕ έχει αναλάβει την υλοποίηση μιας σωρείας δράσεων που πηγάζουν από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Εξέφρασε δε την βεβαιότητα ότι η εκστρατεία ενημέρωσης για τους πλημμυρικούς χάρτες θα στεφθεί με επιτυχία καθώς θα αναπτυχθεί ευρύτερη συζήτηση με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στην ομιλία του ο Ανώτερος Λειτουργός της Πολιτικής Άμυνας, κ. Ν. Πάρης είπε ότι η ετοιμασία εκθέσεων Εθνικής Εκτίμησης Κινδύνων πλέον συνιστά θεσμική υποχρέωση για κάθε κράτος μέλος της ΕΕ. Η πιο πρόσφατη έκθεση για την Εθνική Εκτίμηση Κινδύνων κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα τέλη του 2018, πρόσθεσε, και βρίσκεται αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα της Πολιτικής Άμυνας. Σε αυτήν περιλήφθηκαν οι ακόλουθοι κίνδυνοι: Σεισμός, Τσουνάμι, Πλημμύρες, Λειψυδρία, Τεχνολογικά ατυχήματα, Δασικές πυρκαγιές, Άνοδος στάθμης θάλασσας, Θαλάσσια ρύπανση, Σύνθετες/συμπίπτουσες κρίσεις. Η αξιολόγηση κινδύνων μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις κρατικές Υπηρεσίες για τους σχεδιασμούς τους, από τις ασφαλιστικές εταιρείες, ερευνητές και το ευρύ κοινό».

Μετά τις ομιλίες, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πολιτικής Άμυνας, ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκόμενους. Ο κ. Φραντζής κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανέφερε ότι η εκστρατεία για τους πλημμυρικούς χάρτες θα φέρει καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στις κρατικές υπηρεσίες και καλύτερο επίπεδο ενημέρωσης για τις αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι τα ΜΜΕ έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν στην ενημέρωση του κοινού.

Όπως επίσης αναφέρεται, η παγκύπρια εκστρατεία ενημέρωσης που οργανώνει η Πολιτική Άμυνα περιλαμβάνει κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων σε όλες τις πόλεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το Εδιμβούργο προειδοποιεί τον Τζόνσον με νέο δημοψήφισμα

«Η Πρωθυπουργός της Σκωτίας θα μπορούσε να το πει λακωνικά και Ελληνικότατα "Έσσεται Ήμαρ"»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:01

Επίσημη επίσκεψη Δ. Συλλούρη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Kλείει και εμπορικές συμφωνίες με γνωστό δικηγορικό γραφείο???»
ΑΚΑ  |  10:55

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X