ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διαχειρίσιμη η φωτιά στην επ. Πάφου

Η φωτιά κατέκαψε στο πέρασμα της ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, θάμνους και πολλά δέντρα. Ζημιές υπέστησαν επίσης και γεωργικές καλλιέργειες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Διαχειρίσιμη είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δύο διαφορετικά μέτωπα των χωριών Γιόλου- Μηλιού και Σίμου – Δρύμου, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή.

Ο κ. Κεττής ανέφερε πως η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα, ωστόσο οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν με τις τελικές κατασβέσεις, την οριοθέτηση της πυρκαγιάς και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Επεσήμανε επίσης πως η συνολική έκταση που επηρεάστηκε θα ανακοινωθεί αργότερα.

Η φωτιά κατέκαψε στο πέρασμα της ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, θάμνους και πολλά δέντρα. Ζημιές υπέστησαν επίσης και γεωργικές καλλιέργειες.

Νωρίτερα ο κ. Κεττής σημείωσε πως κινδύνεψαν και προστατεύτηκαν μεμονωμένες κατοικίες, ενώ προληπτικά εκκενώθηκε το χωριό Δρυνιά.

Το έργο της κατάσβεσης είχε καταστεί αρκετά δύσκολο λόγω των δυνατών ανέμων αλλά και του δύσβατου της περιοχής.

Σημειώνεται πως για την κατάσβεση της φωτιάς είχε γίνει ενεργοποίηση του Σχεδίου Δράσης «Ίκαρος 2».

Τα αίτια της πρόκλησης της θα διερευνηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Κοινοτάρχης Σίμου: Τεράστια η περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή 

Στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την μεγάλη διαστάσεων πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι δίπλα από την κοινότητα της Σίμου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Κ.Σ. Σίμου Ανδρέας Παπαγαπίου χαρακτηρίζοντας τεράστια την περιβαλλοντική καταστροφή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαγαπίου είπε πως η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 11:50 έχει επηρεάσει τις περιοχές των κοινοτήτων Σίμου, νοτιοδυτικά της Γιόλου και έξω από τις κατοικίες της Δρύμου ωστόσο ανακόπηκε χωρίς να προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, όπως είπε.

Ο κ.Παπαγαπίου σημείωσε πως το έργο της κατάσβεσης έχει καταστεί πάρα πολύ δύσκολο λόγω του δύσβατου της περιοχής, αναφέροντας ενδεικτικά πως η περιοχή προς τα νότια της Σίμου είναι μη καλλιεργήσιμη περιοχή.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, τα γεωργικά τρακτέρ της Σίμου δεν μπορούσαν να εργαστούν σε όλες τις περιοχές που εκδηλώθηκε η φωτιά και ο δρόμος είναι απροσπέλαστος με αποτέλεσμα πολλά πυροσβεστικά οχήματα να μην μπορούν να πλησιάσουν.

Ο κοινοτάρχης της Σίμου είπε πως τόσο ο ίδιος όσο και κάτοικοι της περιοχής καθοδηγούσαν τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου αλλά η περιοχή είναι είναι δύσβατη γεμάτη θάμνους.

Σε σχετική ερώτηση απάντησε πως η περιοχή έχει καεί στο παρελθόν αλλά περίπου πριν 15 χρόνια. Η περιοχή είπε έχει πολλά δέντρα και χαρακτηρίζεται πυκνή περιοχή ενώ η φωτιά κατέκαψε πέρα από την ξηρή βλάστηση, αμυγδαλιές και άλλα. Χαρακτήρισε τεράστια την περιβαλλοντική καταστροφή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση