ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ελ. Αμμόχωστος: Γονείς διαμαρτυρήθηκαν για τα rapid tests

Θέλουμε και εμείς στα παιδιά μας ανά τμήμα στις επόμενες εβδομάδες να υπάρχει μια ποσόστωση του 20% και όχι ξανά 100%, ανέφερε η Αιμιλία Ευαγγέλου Ξύδια

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου πραγματοποίησε την Κυριακή εκδήλωση διαμαρτυρίας, διεκδικώντας ο έλεγχος του COVID-19 να γίνεται μέσω του σάλιου που είναι πιο φιλικός προς τα παιδιά, να γίνεται έλεγχος στο 20% των μαθητών ανά τμήμα και ετοιμασία σχεδίου δράσης - πρωτοκόλλου για προστασία των παιδιών που ενδεχομένως να βρεθούν θετικά στα γρήγορα τεστ.

Σε δηλώσεις της η Αιμιλία Ευαγγέλου Ξύδια, Εκπρόσωπος της Ομάδας Πρωτοβουλίας Γονέων Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου, ανέφερε πως "δεν μας έχει δοθεί καμία ιατρική μελέτη που να βεβαιώνει ότι τα ρινικά γρήγορα τεστ σε εβδομαδιαία χρήση στα παιδιά είναι ακίνδυνα". Διερωτήθηκε "ποιός θα αναλάβει την ευθύνη στην περίπτωση που τύχει οτιδήποτε σε οποιοδήποτε παιδί, το Υπουργείο ή εμείς ως γονείς; Από την στιγμή που υπογράφουμε εμείς ως γονείς τότε αναλαμβάνουμε εμείς την ευθύνη και δυστυχώς αυτό είναι πολύ τραγικό".

Η κ. Ξύδια πρόσθεσε πως "σε όλες τις επιχειρήσεις γίνεται ο πρώτος έλεγχος στο 100% των υπαλλήλων και μετά υπάρχει έλεγχος σε ένα ποσοστό 20%. Θέλουμε και εμείς στα παιδιά μας ανά τμήμα στις επόμενες εβδομάδες να υπάρχει μια ποσόστωση του 20% και όχι ξανά 100%".

Συνέχισε λέγοντας ότι "απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να εκπονήσει ένα σχέδιο δράσης-πρωτόκολλο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που ένα παιδί εντοπιστεί θετικό στο γρήγορο τεστ ούτως ώστε να μην το δακτυλοδείχνουν τα άλλα παιδιά. Είμαστε εδώ πάνω από όλα για την υγεία των παιδιών μας" κατέληξε.

Οι περίπου 100 διαμαρτυρόμενοι πραγματοποίησαν πορεία με τα αυτοκίνητά τους, ξεκινώντας από το Γυμνάσιο και Λύκειο Κοκκινοχωρίων, κατευθύνθηκαν προς το Γυμνάσιο Δερύνειας και κατέληξαν στο Λύκειο και στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου.

Αντιπροσωπεία επικόλλησε υπόμνημα στο γραφείο του Καθηγητικού Συλλόγου και ανάρτησε πανό σε κάθε σχολείο, στο οποίο αναγραφόταν το σύνθημα "Τα παιδιά μας θα θέλαμε να έχουν το δικαίωμα στην επιλογή".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ηλικίες 59 και 60 ετών

«Ποιος φωστήρας παρακάμπτει τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω και δίνει προτεραιότητα σε άτομα μικρότερης ...»
Theodoros  |  22:15

Καταγγελίες Γ. Αρέστη κατά ΚΕΔΙΠΕΣ για επιλεκτική διαρροή εις βάρος του γιου του και του ιδίου

«Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας, τουλάχιστόν να διασώσει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπει, να εμπλακεί ...»
Ηρόδοτος Χριστοδουλίδης  |  11:24

8 διευθύνσεις για bao bun που έρχονται στην πόρτα σου

«Καλό το άρθρο, αλλά παραλείψατε να αναφέρετε το καλύτερο bao bun στη Λευκωσία, το Bao Cyprus (@bao_cyprus)! ...»
Μαρία Πυρίσιη  |  17:58

Μπαχτσελί για τζαμί στη Λεμεσό: Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο

«Γιατί δεν λέει ή γράφει καποοιος ότι η μηναρές ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ , έχει προσκολιθεί σε υφιστάμενο χριστιανικό ...»
ΜΧ  |  15:03

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση