ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:11
 

Ελλείποντα πρόσωπα: Έρευνα μέχρι τα ψηλά δώματα της Αστυνομίας

Ο 35χρονος πρώην ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς «άνοιξε» μεγάλο κεφάλαιο σε σχέση με τους χειρισμούς

Του Δημήτρη Λουκά

Η υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά, ταρακούνησε τόσο τις Αρχές όσο και την κοινωνία. Ο 35χρονος πρώην ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς «άνοιξε» μεγάλο κεφάλαιο σε σχέση με τους χειρισμούς για τα ελλείποντα πρόσωπα εκ μέρους της Αστυνομίας.

Αν και η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας είχε διορίσει τρεις ποινικούς ανακριτές για τη διεξαγωγή ποινικής και πειθαρχικής ανάκρισης σε σχέση με τον τρόπο που οι κατά καιρούς υποβληθείσες καταγγελίες, αναφορικά με ελλείποντα πρόσωπα, έτυχαν διερεύνησης και/ή αντιμετώπισης και γενικά χειρισμού από πλευράς Αστυνομίας, αποφασίστηκε η ενίσχυση με ακόμη ένα πρόσωπο.

Το άτομο που διορίστηκε είναι η δικηγόρος, Ευανθία Χαραλάμπους

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, Ανδρέας Πασχαλίδης, η προσθήκη έγινε «για να βοηθήσουμε στην ολοκλήρωση της έρευνας επειδή μπήκε το νερό στο αυλάκι τους δώσαμε ακόμη ένα ποινικό ανακριτή εδώ και 10 με 15 ημέρες».

Το άτομο που διορίστηκε είναι η δικηγόρος, Ευανθία Χαραλάμπους, η οποία προστίθεται στην ομάδα που αποτελείται από τους δικηγόρους, Άθω Κανναουρίδη (μέλος της Αρχής), Χριστίνα Σκουλιά και Λεωνίδα Χατζηπέτρου. Ερωτηθείς για ποιο λόγο διορίστηκε ακόμη ένα πρόσωπο σημείωσε πως «το έργο των ανακριτών είναι μεγάλο, απαιτεί πολλή δουλειά και ο όγκος της δουλειάς που πρέπει να γίνει, λαμβάνοντας υπόψη το αποδεικτικό υλικό είναι τεράστιος». Η έρευνα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, με τους τέσσερις πλέον ανακριτές να εργάζονται πυρετωδώς.

Ευθύνες ανεξαρτήτως βαθμίδος

«Η έρευνα δεν αγγίζει συγκεκριμένους βαθμούς της Αστυνομίας, εξαπλώνεται σε όλη την δύναμη», τόνισε ο κ. Πασχαλίδης, προσθέτοντας ότι «όπου υπάρχει ευθύνη θα απλώσουμε τα πλοκάμια μας, όπου φανεί ότι τεκμηριώνεται η απόδοση ευθυνών, θα αποδοθούν ανεξαρτήτως βαθμίδος». Ο κ. Πασχαλίδης, συνεχίζοντας, μας εξηγεί πως «δεν θέλουμε να δώσουμε απλά ένα πόρισμα, θέλουμε να δώσουμε το σωστό πόρισμα».

«Αυτό το πράγμα το οποίο έγινε, έχει κεντρίσει και το ενδιαφέρον των Οργάνων του Συμβουλίου της Ευρώπης οι οποίοι ασχολούνται με ανθρώπινα δικαιώματα, δηλαδή είναι έξι αλλοδαπές γυναίκες, οι οποίες ήρθαν σε μία χώρα ξένη και αντιμετώπισαν αυτή την κατάσταση». Οι καταθέσεις που έλαβαν μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Πασχαλίδη, κυμαίνονται γύρω στις 125.

Ερωτηθείς αν το πόρισμα θα δοθεί στην δημοσιότητα, ο ίδιος επισήμανε πως δεν γνωρίζει σημειώνοντας παράλληλα ότι δόθηκε στο Γενικό Εισαγγελέα «όπως λέει ο νόμος». Κατέληξε, πως η έρευνα υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί τέλος Οκτωβρίου μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο Νοεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Δημήτρη Λουκά

Σχόλια αναγνωστών

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Πότε πάει σπίτι του ο άνθρωπος που είχε ως ύψιστο καθήκον του την πραστασία των οικονομικών της οικογένειας ...»
ΑΚΑ  |  11:07

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

Επιπλέον 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους

«https://www.alphanews.live/cyprus/giannakis-spetsiotis-o-anthropos-poy-diekdikei-gia-toys-hamilosyntaxioyhoys ...»
Αντωνης Φωτεινος  |  08:34

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X