ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ελλείποντα πρόσωπα: Έρευνα μέχρι τα ψηλά δώματα της Αστυνομίας

Ο 35χρονος πρώην ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς «άνοιξε» μεγάλο κεφάλαιο σε σχέση με τους χειρισμούς

Του Δημήτρη Λουκά

Η υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά, ταρακούνησε τόσο τις Αρχές όσο και την κοινωνία. Ο 35χρονος πρώην ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς «άνοιξε» μεγάλο κεφάλαιο σε σχέση με τους χειρισμούς για τα ελλείποντα πρόσωπα εκ μέρους της Αστυνομίας.

Αν και η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας είχε διορίσει τρεις ποινικούς ανακριτές για τη διεξαγωγή ποινικής και πειθαρχικής ανάκρισης σε σχέση με τον τρόπο που οι κατά καιρούς υποβληθείσες καταγγελίες, αναφορικά με ελλείποντα πρόσωπα, έτυχαν διερεύνησης και/ή αντιμετώπισης και γενικά χειρισμού από πλευράς Αστυνομίας, αποφασίστηκε η ενίσχυση με ακόμη ένα πρόσωπο.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, Ανδρέας Πασχαλίδης, η προσθήκη έγινε «για να βοηθήσουμε στην ολοκλήρωση της έρευνας επειδή μπήκε το νερό στο αυλάκι τους δώσαμε ακόμη ένα ποινικό ανακριτή εδώ και 10 με 15 ημέρες».

Το άτομο που διορίστηκε είναι η δικηγόρος, Ευανθία Χαραλάμπους, η οποία προστίθεται στην ομάδα που αποτελείται από τους δικηγόρους, Άθω Κανναουρίδη (μέλος της Αρχής), Χριστίνα Σκουλιά και Λεωνίδα Χατζηπέτρου. Ερωτηθείς για ποιο λόγο διορίστηκε ακόμη ένα πρόσωπο σημείωσε πως «το έργο των ανακριτών είναι μεγάλο, απαιτεί πολλή δουλειά και ο όγκος της δουλειάς που πρέπει να γίνει, λαμβάνοντας υπόψη το αποδεικτικό υλικό είναι τεράστιος». Η έρευνα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, με τους τέσσερις πλέον ανακριτές να εργάζονται πυρετωδώς.

Ευθύνες ανεξαρτήτως βαθμίδος

«Η έρευνα δεν αγγίζει συγκεκριμένους βαθμούς της Αστυνομίας, εξαπλώνεται σε όλη την δύναμη», τόνισε ο κ. Πασχαλίδης, προσθέτοντας ότι «όπου υπάρχει ευθύνη θα απλώσουμε τα πλοκάμια μας, όπου φανεί ότι τεκμηριώνεται η απόδοση ευθυνών, θα αποδοθούν ανεξαρτήτως βαθμίδος». Ο κ. Πασχαλίδης, συνεχίζοντας, μας εξηγεί πως «δεν θέλουμε να δώσουμε απλά ένα πόρισμα, θέλουμε να δώσουμε το σωστό πόρισμα».

«Αυτό το πράγμα το οποίο έγινε, έχει κεντρίσει και το ενδιαφέρον των Οργάνων του Συμβουλίου της Ευρώπης οι οποίοι ασχολούνται με ανθρώπινα δικαιώματα, δηλαδή είναι έξι αλλοδαπές γυναίκες, οι οποίες ήρθαν σε μία χώρα ξένη και αντιμετώπισαν αυτή την κατάσταση». Οι καταθέσεις που έλαβαν μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Πασχαλίδη, κυμαίνονται γύρω στις 125.

Ερωτηθείς αν το πόρισμα θα δοθεί στην δημοσιότητα, ο ίδιος επισήμανε πως δεν γνωρίζει σημειώνοντας παράλληλα ότι δόθηκε στο Γενικό Εισαγγελέα «όπως λέει ο νόμος». Κατέληξε, πως η έρευνα υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί τέλος Οκτωβρίου μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο Νοεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Δημήτρη Λουκά

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση