ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ελληνικά μαχητικά F16 σε πτήση πάνω από την κατεχόμενη Κύπρο

Τα αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας θα συνόδευσαν αμερικανικό Β52 σε αποστολή επιτήρησης στη βόρεια Συρία

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Πάνω από την Κύπρο πέταξαν για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μαχητικά αεροσκάφη της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας. Στις 9.45 σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» δυο ελληνικά F16 και ένα αμερικάνικο βομβαρδιστικό Β52 προερχόμενα από το FIR Αθηνών εισήλθαν στο FIR Λευκωσίας από την δυτική πλευρά στο ύψος του τεμαχίου 4 της ΑΟΖ. 

Τα τρία πολεμικά αεροσκάφη σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πραγματοποίησαν πτήση επιτήρησης πάνω από τη Συρία στα πλαίσια ΝΑΤΟϊκής αποστολής. Το αμερικάνικο βομβαρδιστικό προερχόμενο από βάση στην Αγγλία θα ενσωματώθηκαν στον αέρα με τα δυο ελληνικά F16 εντός του FIR Αθηνών και στη συνέχεια συνέχισαν την πορεία τους προς την περιοχή.

Τα δυο ελληνικά μαχητικά και το Β52 μετά την είσοδό τους στο FIR Λευκωσίας κινήθηκαν ανατολικά προκειμένου να προσεγγίσουν τις βόρειες περιοχές της Συρίας. Μετά το πέρας της αποστολής τα τρία πολεμικά αεροσκάφη εισήλθαν και πάλι στο FIR Λευκωσίας αυτή την φορά από την βόρεια πλευρά και πέταξαν πάνω από τα κατεχόμενα σε ύψος 40 χιλιάδες πόδια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Κ» Ελλάδος δεν είναι η πρώτη φορά που οι Αμερικανοί ζητούν την συνοδεία ελληνικών αεροσκαφών προς την περιοχή.

Στην αποστολή συμμετείχαν εκτός από τα ελληνικά F-16 και αμερικανικά F-35. Το B-52 απογειώθηκε από την αμερικανική αεροπορική βάση του Φέρφορντ (Fairford) στην Αγγλία και τα δύο ελληνικά F-16 το παρέλαβαν στα δυτικά όρια του ελληνικού FIR στο Ιόνιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση