ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έναρξη συζητήσεων στη «βουλή» του «προϋπολογισμού» του ψευδοκράτους για το 2022

Με έλλειμμα που αγγίζει το 1,5 δισ. Τουρκικές Λίρες

ΚΥΠΕ

Αρχίζει σήμερα στην «επιτροπή οικονομίας, οικονομικών, προϋπολογισμού και προγραμματισμού» στη  «βουλή», η συζήτηση για τον «προϋπολογισμό» του ψευδοκράτους για το 2022, ο οποίος προνοεί έσοδα 11,24 δισ. τουρκικών λιρών (ΤΛ) και έξοδα 12,7 δισ. ΤΛ.
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το έλλειμμα στον «προϋπολογισμό» ανέρχεται στο 1,46 δισ. ΤΛ, ενώ αναμένεται αύξηση της τάξης του 24,39% στον «προϋπολογισμό» σε σύγκριση με το 2021.
 
Σε δηλώσεις του στην «Γενί Ντουζέν», ο  Φικρί Τόρος, μέλος της «επιτροπής» και «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, είπε ότι το έλλειμμα στον «προϋπολογισμό» διπλασιάστηκε σε σύγκριση με το 2021 και ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται όταν ληφθεί υπόψη ότι δόθηκε το 30% της βοήθειας της Τουρκίας που είχε περιληφθεί στον «προϋπολογισμό» του 2021.
 
Ο Τόρος ανέφερε ότι η βοήθεια της Τουρκίας ανέρχεται στο 1,65 δισ. ΤΛ για το 2022 και ότι για επενδύσεις προβλέπονται 710 εκατομμύρια ΤΛ και για αμυντικά έξοδα 940 εκατομμύρια ΤΛ. Είπε επίσης ότι ο «προϋπολογισμός» προβλέπει και δάνεια από την Τουρκία ύψους 1, 15 δισ. ΤΛ, ποσό που είναι το ίδιο με πέρσι και πρόσθεσε ότι οι δωρεές και τα δάνεια που φέτος είναι συνολικά 2,8 δισεκατομμύρια ΤΛ, αποτελούν περίπου το 22% του «προϋπολογισμού».
 
Η εφημερίδα σημειώνει ότι η συζήτηση του «προϋπολογισμού» στην «επιτροπή» θα ολοκληρωθεί στις 18 Νοεμβρίου και η συζήτησή του στην «ολομέλεια» θα διεξαχθεί μεταξύ 22 και 24 Νοεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση