ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:36
 

Ένοχος 25χρονος για απόπειρα φόνου κατά συγγενή του στον Μαζωτό

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ανέγνωσε για 2,5 και πλέον ώρες την απόφαση του Σώματος, που αποτελείτο από 197 σελίδες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου έκρινε ένοχο τον Νάσο Δημητρίου, 25 χρόνων από το Μαζωτό και στις τρεις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και αφορούν απόπειρα φόνου του συγγενή και ομοχώριου του Μιχάλη Βασιλείου 29 χρόνων, μεταφορά μαχαιριού εκτός κατοικίας και απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 17 Δεκεμβρίου 2016 στον Μαζωτό της επαρχίας Λάρνακας.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από συγγενείς του κατηγορούμενου και του θύματος και στην παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ανέγνωσε για 2,5 και πλέον ώρες την απόφαση του Σώματος, που αποτελείτο από 197 σελίδες.

Η πρώτη κατηγορία αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος στις 17/12/2016 στον Μαζωτό της επαρχίας Λάρνακας αποπειράθηκε παράνομα να επιφέρει το θάνατο στο 29χρονο θύμα, δηλαδή με τη χρήση μαχαιριού του προκάλεσε τραύματα στον θώρακα και την τραχηλική χώρα.

Σύμφωνα με τη δεύτερη κατηγορία ο κατηγορούμενος στις 17/12/2016 μετέφερε μαχαίρι το οποίο είχε σταθερή λεπίδα που κατέληγε σε αιχμηρό άκρο εκτός της οικίας του.

Η τρίτη κατηγορία αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος στις 17/12/2016 οδηγούσε το αυτοκίνητο του με αλόγιστο και βεβιασμένο τρόπο με αποτέλεσμα να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του 29χρονου.

Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο αναφέρεται στις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, των γιατρών, ιατροδικαστών και αστυνομικών.

Μεγάλο μέρος της απόφασης του Δικαστηρίου αναφέρεται και στην μαρτυρία του κατηγορούμενου για την οποία σημειώνει πως «στο σύνολο της δεν είναι πειστική. Αποτελείται από επαμφοτερίζουσες θέσεις που αδυνατούν να συνυπάρξουν και υποκύπτουν μόλις τεθούν στη βάσανο της λογικής. Εν πολλοίς οι ισχυρισμοί του είναι φληναφήματα που δεν υποστηρίζονται από τη μαρτυρία και αντιφάσκουν μεταξύ τους».

Προσθέτει ακόμα ότι «στο σύνολο της η μαρτυρία του κατηγορουμένου δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και κάθε έκφανσή της είναι ψευδής και στοχευμένη να εξυπηρετήσει τον κατηγορούμενο και όχι την αποκάλυψη της αλήθειας».

Το Δικαστήριο δεν δέχθηκε τη θέση του κατηγορούμενου ότι την ημέρα του συμβάντος κατανάλωσε αλκοόλ και έκανε χρήση κοκαΐνης, αφού όπως εξηγεί «οι αναλύσεις του Χημείου φανέρωσαν ναρκωτικές ουσίες, κάνναβη και κοκαΐνη όχι όμως και αλκοόλ».

Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο αναφέρεται και στην ψυχιατρική εξέταση της οποίας ο κατηγορούμενος έτυχε «στις 21/12/2016 σύμφωνα με την οποία διατηρούσε οπτική επαφή, ήταν προσανατολισμένος σε χρόνο, τόπο και πρόσωπα και το συναίσθημα και η αντίληψη του ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα».

Αναφορικά με το 29χρονο θύμα το Δικαστήριο αναφέρει ότι αρχές Ιανουαρίου 2017 μεταφέρθηκε στο Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ στην Παλώδια όπου «υποβλήθηκε σε εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη και υδροθεραπεία. Βγήκε από το Μέλαθρο έξι μήνες μετά βαδίζοντας χωρίς βοήθημα και επικοινωνούσε, έστω με πρόβλημα στην ομιλία, δηλαδή δυσκινητική δυσαρθρία, χαμηλόφωνα και δύσκολα».

Τα γεγονότα της υπόθεσης διαδραματίστηκαν στις 01.30 τα ξημερώματα της 17ης Δεκεμβρίου 2016 σε καφενείο στο Μαζωτό, όπου μετά από λογομαχία σημειώθηκε συμπλοκή κατηγορουμένου και θύματος με κλωτσιές και μπουνιές. Αφού διαχωρίστηκαν από άλλους θαμώνες του καφενείου ο κατηγορούμενος έφυγε για το σπίτι του και επέστρεψε λίγα λεπτά αργότερα με το αυτοκίνητο του με το οποίο, όπως παραδέχθηκε στον πατέρα του, σκόπευε να κτυπήσει το θύμα.

Ωστόσο τελευταία στιγμή η σύγκρουση αποφεύγεται, αφού το θύμα πετάχτηκε από το πεζοδρόμιο έξω από υπεραγορά της Κοινότητας, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να βγει από το αυτοκίνητο του και να κατευθυνθεί προς τον 29χρονο κρατώντας ένα ανοιγμένο μαχαίρι.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου «η επίθεση εναντίον του θύματος δεν διαρκεί πέραν λίγων δευτερολέπτων, καταφέρνοντας στον 29χρονο δύο κτυπήματα. Το πρώτο αποκρούεται μερικώς και καταλήγει στο σβέρκο όπου τραυματίζει το θύμα και ακολουθεί το δεύτερο και καίριο κτύπημα στο σημείο της καρδιάς».

Στην απόφαση του Κακουργιοδικείου αναφέρεται επίσης ότι «ο κατηγορούμενος θίχτηκε και πληγώθηκε ο εγωισμός του επειδή δεν κατόρθωσε να καθηλώσει το θύμα και γι’αυτόν ακριβώς το λόγο του επιτέθηκε με μαχαίρι και τον κάρφωσε στην καρδία όταν το πρώτο κτύπημα που κατευθυνόταν στον λαιμό, αποκρούστηκε από το θύμα. Είμαστε της γνώμης ότι οδηγούν σε ένα μόνο συμπέρασμα, ότι πρόθεση του κατηγορουμένου δεν ήταν άλλη από τη θανάτωση του θύματος» σημειώνεται στην απόφαση του Σώματος.

Το Κακουργιοδικείο όρισε την 12η Ιουλίου ως ημερομηνία αγόρευσης του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου για μετριασμό της ποινής.

Μέχρι τότε ο κατηγορούμενος θα τελεί υπό κράτηση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Παρέχουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια. Προσφέρουμε εξασφαλισμένα και μυστικά ...»
mr scott  |  11:19

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Παρέχουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια. Προσφέρουμε εξασφαλισμένα και μυστικά ...»
mr scott  |  11:19

Αρχιεπίσκοπος: Ο Ακιντζί πιέζεται από την Άγκυρα

«Ο διευθυντής της εκκλησίας Κύπρου με το πιο πτωχό λεξιλόγιο!!! »
ΑΚΑ  |  09:58

Νεκρός από πνιγμό 21χρονος χειριστής τζετ-σκι στη Μύκονο

«Έπαθε εισροφηση...Όχι αναρρόφηση...,έλεος »
Γιάννης  |  22:54

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X