ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ένταση στο αεροδρόμιο Λάρνακας από γονείς φοιτητών

Δεν διαθέτουν το απαραίτητο ιατρικό πιστοποιητικό δεν θα τους επιτραπεί να αποβιβαστούν στην Κύπρο

ΚΥΠΕ

Ένταση επικράτησε σήμερα στο αεροδρόμιο Λάρνακας από γονείς φοιτητών οι οποίοι έφτασαν στην Κύπρο, χωρίς να έχουν μαζί τους το ιατρικό πιστοποιητικό που αναφέρει ότι δεν είναι φορείς του κορωνοϊού.

Η ένταση προέκυψε στο αεροδρόμιο Λάρνακας όταν συγγενείς έξι Κύπριων φοιτητών που έφτασαν, μαζί με άλλους πέντε επιβάτες, με πτήση από την Ολλανδία, ενημερώθηκαν ότι επειδή δεν διαθέτουν το απαραίτητο ιατρικό πιστοποιητικό δεν θα τους επιτραπεί να αποβιβαστούν στην Κύπρο και θα αποσταλούν πίσω στη χώρα αναχώρησης τους. Οι έξι φοιτητές διέθεταν βεβαίωση από γιατρό σύμφωνα με την οποία δεν είχαν συμπτώματα κορωνοϊού, αλλά δεν κατείχαν το απαραίτητο ιατρικό πιστοποιητικό.

Τελικά οι φοιτητές υποβλήθηκαν σε εξετάσεις από τους επαγγελματίες υγείας του αεροδρομίου, ωστόσο αρχικά λήφθηκε η απόφαση να μην τους επιτραπεί η είσοδος στη Δημοκρατία. Μετά από παρέμβαση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, αποφασίστηκε όπως οι έξι επιβάτες αποβιβαστούν από το αεροσκάφος και οδηγήθηκαν στο ιατρικό κέντρο του αεροδρομίου για εξετάσεις.

Μετά τις εξετάσεις οι φοιτητές θα μεταφερθούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που αποφάσισε η κυβέρνηση ότι θα λειτουργήσουν ως χώροι απομόνωσης. Οι άλλοι πέντε επιβάτες της πτήσης από Ολλανδία αναμένεται να επιστρέψουν πίσω στη χώρα τους αφού δεν διαθέτουν τα απαραίτητα ιατρικά πιστοποιητικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση