ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έντεκα καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Έντεκα υποθέσεις οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών προέκυψαν μετά από ελέγχους της Αστυνομίας το τελευταίο 15ήμερο, 11 - 28 Φεβερουαρίου.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρτει ότι στο πλαίσιο των τροχονομικών έλεγχων που διενεργεί σε καθημερινή βάση η Αστυνομία, 11 οδηγοί οχημάτων, εντοπίστηκαν θετικοί σε προκαταρτικό έλεγχο ναρκοτέστ.

Γύρω στη μια τα ξημερώματα σήμερα, μία οδηγός αυτοκινήτου ηλικίας 28 ετών εντοπίστηκε να διακινείται σε περιοχή της Πάφου. Το όχημά της ανακόπηκε για έλεγχο από μέλη της Τροχαίας Πάφου, διαπιστώθηκε ότι η 28χρονη παραβίαζε το διάταγμα κυκλοφορίας, αφού δεν είχε οποιονδήποτε πιστοποιητικό στην κατοχή της που να δικαιολογεί τη διακίνησή της την συγκεκριμένη ώρα και καταγγέλθηκε εξωδίκως, ενώ σε προκαταρκτικό έλεγχο νάρκοτεστ που της έγινε, η ένδειξη ήταν θετική. Ακολούθως, η ίδια και το όχημά της μεταφέρθηκαν στην Τροχαία Πάφου για τα περαιτέρω.

Επίσης, γύρω στις 3 τα ξημερώματα σήμερα, ανακόπηκε και δεύτερη οδηγός αυτοκινήτου, ηλικίας 20 ετών, στην επαρχία Λευκωσίας, η οποία διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, ενώ καταγγέλθηκε εξωδίκως για αδικήματα που αφορούν τον Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο. Στην κατοχή της εντοπίστηκε επίσης και ποσότητα κάνναβης και συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα.

Μεταξύ των ημερομηνιών 20-27/02 σε αντίστοιχους ελέγχους σε περιοχές της επαρχίας Λάρνακας και Πάφου εντοπίστηκαν θετικοί σε έλεγχο ναρκοτέστ 24χρονος, 25χρονος και 35χρονος οδηγοί αυτοκινήτων.

Σε άλλη περίπτωση, 36χρονος, ο οποίος κινείτο με το όχημά του στην λεωφόρο Αρτέμιδος στη Λάρνακα, εντοπίστηκε θετικός σε ναρκοτέστ. Το όχημα του 36χρονου ανακόπηκε από μέλη της Τροχαίας Λάρνακας για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, αφού οδηγούσε με ταχύτητα 76 χιλιόμετρα ανά ώρα, αντί 50 χιλιόμετρα ανά ώρα, που είναι το καθορισμένο από το Νόμο όριο στον συγκεκριμένο δρόμο.

Επίσης, στις 15/02 30χρονος οδηγός στην Πάφο και 25χρονος οδηγός στη Λάρνακα, εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, αφού σε προκαταρκτικούς ελέγχους νάρκοτεστ που τους έγιναν, βρέθηκαν θετικοί και μεταφέρθηκαν μαζί με τα οχήματά τους στην Τροχαία για τα περαιτέρω.

Τέλος, στις 11/02 εντοπίστηκαν άλλα τρία πρόσωπα (45χρονος και 26χρονος στην επαρχία Λάρνακας και 32χρονος στην επαρχία Πάφου) να οδηγούν οχήματα υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Όσον αφορά στο όχημα που οδηγούσε ο 32χρονος με ακόμα δύο επιβαίνοντες, ανακόπηκε γύρω στις 10 το βράδυ από μέλη της Τροχαίας Πάφου και σε προκαταρκτικό έλεγχο που του έγινε εντοπίστηκε θετικός στην οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών. Από περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος οδηγούσε με ληγμένη μαθητική άδεια οδηγού και χωρίς να καλύπτεται από πιστοποιητικό ασφάλειας. Και στους τρεις επιβαίνοντες του οχήματος εκδόθηκαν εξώδικα πρόστιμα για παραβίαση των διαταγμάτων που αφορούν τον Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο.

Η Αστυνομία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ουσίες όπως τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, αποδεδειγμένα συμβάλλουν στη μείωση της νοητικής και ψυχολογικής προσπάθειας που καταβάλλεται κατά την οδήγηση και στη μείωση της απόδοσης και των ικανοτήτων του οδηγού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίας σύγκρουσης.

Η Αστυνομία προσθέτει ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο φαινόμενο αυτό και επικεντρώνει τις προσπάθειες της για αντιμετώπιση του προβλήματος με καθημερινούς ελέγχους και εκστρατείες, αλλά και με διαρκή ενημέρωση του κοινού, με στόχο την αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ηλικίες 59 και 60 ετών

«Ποιος φωστήρας παρακάμπτει τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω και δίνει προτεραιότητα σε άτομα μικρότερης ...»
Theodoros  |  22:15

Καταγγελίες Γ. Αρέστη κατά ΚΕΔΙΠΕΣ για επιλεκτική διαρροή εις βάρος του γιου του και του ιδίου

«Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας, τουλάχιστόν να διασώσει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπει, να εμπλακεί ...»
Ηρόδοτος Χριστοδουλίδης  |  11:24

8 διευθύνσεις για bao bun που έρχονται στην πόρτα σου

«Καλό το άρθρο, αλλά παραλείψατε να αναφέρετε το καλύτερο bao bun στη Λευκωσία, το Bao Cyprus (@bao_cyprus)! ...»
Μαρία Πυρίσιη  |  17:58

Μπαχτσελί για τζαμί στη Λεμεσό: Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο

«Γιατί δεν λέει ή γράφει καποοιος ότι η μηναρές ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ , έχει προσκολιθεί σε υφιστάμενο χριστιανικό ...»
ΜΧ  |  15:03

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση