ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επ. Αμμοχώστου: Σε ένα τριήμερο 137 τροχαίες καταγγελίες

Τι αφορούσαν οι καταγγελίες

ΚΥΠΕ

Σε 137 καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις και αδικήματα προέβη η Αστυνομία στην επαρχία Αμμοχώστου σε ένα τριήμερο.

Όπως ανέφερε ο Στηβ Θεοδούλου, Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης (ΑΔΕ) Αμμοχώστου «στα πλαίσια εκστρατείας του στρατηγικού σχεδιασμού της Διεύθυνσης για την πρόληψη των οδικών συγκρούσεων στην Επαρχία Αμμοχώστου διενεργήθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 17 -20 Μαΐου οδικές αστυνομεύσεις οι οποίες κατέληξαν σε 137 τροχαίες καταγγελίες». Αυτές, είπε, «αφορούσαν υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, χρήση κινητού τηλεφώνου, οδήγηση χωρίς άδεια οδηγού, χωρίς άδεια κυκλοφορίας, χωρίς πιστοποιητικό ασφαλείας, παραβάσεις σε σχέση με τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας από οδηγό και επιβάτη».

Ακόμα, συνέχισε «διενεργήθηκαν 53 έλεγχοι αλκοόλης με μια καταγγελία ενώ έγινε και μια κατάσχεση μοτοσυκλέτας μεγάλου κυβισμού, η οποία έφερε μηχανικές μετατροπές».

Όπως εξήγησε, τη μοτοσικλέτα οδηγούσε 18χρονος «χωρίς άδεια οδηγού, χωρίς πιστοποιητικό ασφαλείας και χωρίς πινακίδες εγγραφής. Ακόμα διαπιστώθηκε ότι η μοτοσυκλέτα έφερε μηχανικές και άλλες μετατροπές και κατασχέθηκε για περαιτέρω εξετάσεις».

Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Παραλιμνίου.

Όπως είπε ο κ. Θεοδούλου «η ΑΔΕ Αμμοχώστου θα συνεχίσει τις εκστρατείες της. Ταυτόχρονα ενημερώνει το κοινό που χρησιμοποιεί το οδικό δίκτυο ότι η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση παραποιημένων οχημάτων και μοτοσυκλετών, με την χρήση κινητού τηλεφώνου και υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών, αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων».

Εξάλλου, είπε ο κ. Θεοδούλου, γύρω στις 23.30 της Κυριακής 19 Μαΐου, μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου ανέκοψαν για έλεγχο στην λεωφόρο Πρωταρά στο Παραλίμνι, όχημα το οποίο οδηγούσε 27χρονος. «Σε έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος οδηγούσε το όχημα διαπράττοντας τροχαία αδικήματα, αφού το οδηγούσε χωρίς πιστοποιητικό ασφαλείας έναντι τρίτου, χωρίς άδεια κυκλοφορίας από τις 31/12/21, με ακυρωμένη εγγραφή».

Ακόμα από τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι «ο εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης ήταν άλλο πρόσωπο εδώ και 3 χρόνια χωρίς να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες για μεταβίβαση στο όνομα του όπως προνοείται από την νομοθεσία. Επίσης σε έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια με σταθερή λεπίδα, για τα οποία ο 27 χρόνος συνελήφθη για τη διάπραξη αυτόφωρων αδικημάτων».

Πρόσθεσε ότι «ο άνδρας μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Παραλιμνίου όπου κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου σε μεταγενέστερο στάδιο. Το όχημα κατασχέθηκε για να τύχει εξέτασης από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών κατά το πόσο είναι κατάλληλο για οδική χρήση».

Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Παραλιμνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση