ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επ. Διοικήσεως: Λανθασμένη η διακοπή δημόσιου βοηθήματος σε οικογένεια

Το βοήθημα φαίνεται να αποτελούσε το μόνο εισόδημα στήριξης της οικογένειας.

Newsroom K

Ως λανθασμένη χαρακτήρισε τη διακοπή από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας δημόσιου βοηθήματος σε οικογένεια αιτητών ασύλου από το Ιράκ, η Επίτροπος Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Στυλιανού Λοττίδη. Ο πατέρας της οικογένειας, που αποτελείται από δύο γονείς και τρία παιδιά, προχώρησε σε υποβολή παραπόνου για τη συγκεκριμένη απόφαση αυτή στην Επίτροπο.

Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως, το δημόσιο βοήθημα είναι για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του 2013. Το βοήθημα, που έχει αυξομειώσεις ανάλογα με τα δεδομένα που υπήρχαν ενώπιον των λειτουργών των Κοινωνικών Υπηρεσιών, φαίνεται να αποτελούσε το μόνο εισόδημα στήριξης της οικογένειας.

Παράλληλα, όπως σημειώνει η κα. Λοττίδη στην έκθεσή της υπήρξε συνέπεια στις υποχρεώσεις του παραπονούμενου ως λήπτη δημόσιου βοηθήματος με την ιδιότητα του αιτητή πολιτικού ασύλου και προσέρχονταν στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης απρόσκοπτα, ανανεώνοντας την εγγραφή του στην εν λόγω υπηρεσία ως άνεργος.

Στον διοικητικό φάκελο του παραπονούμενου δεν φαίνεται να υπάρχει οποιαδήποτε παράλειψη υπογραφών, ειδικά στο χρονικό διάστημα μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου του 2013, καθώς έχει υπογράψει κανονικά και εντός των χρονικών πλαισίων που του είχαν τεθεί. Άρα, όπως συμπεραίνει η Επίτροπος Διοικήσεως η απόφαση για διακοπή του βοηθήματος είναι λανθασμένη τη συγκεκριμένη διμηνία και δεν υπήρξε κανένα έρεισμα.

Η καταβολή του δημόσιου βοηθήματος όσο και ο τερματισμός του, αποτελούν καθοριστικές για την ζωή των ατόμων που εξαρτούνται από αυτό, επισημαίνει η κα Λοττίδη αφού είναι διοικητικές αποφάσεις που πρέπει να λαμβάνονται με γνώμονα τη μη διακοπτόμενη ευημερία των ληπτών

Εισήγηση της Επιτρόπου είναι η εμπλεκόμενη υπηρεσία να ανοίξει εκ νέου διοικητικό φάκελο του παραπονούμενου και να εξετάσει το ζήτημα αναδρομικής καταβολής σε αυτών των δικαιωμάτων του για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2013, ανάλογα με τα δεδομένα της οικογένειας που ίσχυαν σε αυτή τη χρονική περίοδο.

Κοινωνικές Υπηρεσίες

Στην απάντηση της προϊστάμενης του Γραφείου Κοινωνικών Υπηρεσιών Καμάρων προς την Επίτροπο Διοικήσεως αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι όντως δεν καταβλήθηκε για εκείνη τη διμηνία το βοήθημα επειδή δεν είχαν προσκομίσει έγκαιρα τα δελτία εγγραφής τους στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης για τους μήνες αυτούς, τα οποία προσκόμισαν τον Ιούλιο 2013.

Προσθέτει επίσης, ότι λόγω λήξης των καταληκτικών ημερομηνιών για την παροχή Δημοσίου βοηθήματος για τους εν λόγω μήνες, δεν ήταν δυνατή η πληρωμή τους. «Το ενδεχόμενο για αναδρομική παροχή δημοσίου βοηθήματος στον παραπονούμενο, παρέμενε ανοικτό».

Σημειώνεται πάντως ότι για τους μήνες από τον Ιούλιο 2013 και μετά, το δημόσιο βοήθημα καταβαλλόταν κανονικά. Επίσης τον προηγούμενο μήνα της διακοπής του δημοσίου βοηθήματος, δηλαδή τον Απρίλιο, το μηνιαίο δημόσιο βοήθημα της οικογένειας ανήλθε στα 1439 ευρώ, ποσό που αφορά στις βασικές ανάγκες τους και το ενοίκιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση