ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επ. Ισότητας Φύλων: Πριν το τέλος 2020 στο Υπουργικό το Εθνικό Σχέδιο Δράσης

Εκπονήθηκε το πρώτο Εθνικό Σχέδιο Δράσης (ΕΣΔ)

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Κυπριακή Δημοκρατία αναγνωρίζοντας τη σημασία του Ψηφίσματος 1325 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τις Γυναίκες, την Ειρήνη και την Ασφάλεια και της σχετικής του ατζέντας, προχώρησε στην εκπόνηση του πρώτου Εθνικού Σχεδίου Δράσης (ΕΣΔ) για την πλήρη εφαρμογή του, αναφέρει δελτίο Τύπου της Επιτρόπου Ισότητας Φύλων Ιωσηφίνα Αντωνίου.

Όπως αναφέρεται, κάτω από το γενικό συντονισμό του Γραφείου Επιτρόπου Ισότητας το ΕΣΔ αναμένεται για υποβληθεί για έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο πριν το τέλος του 2020.

Προσδοκούμε, σημειώνεται, ότι το εν λόγω Ψήφισμα θα αποτελέσει την πυξίδα μας προς την ειρήνη, την ασφάλεια και τη συμμετοχή περισσοτέρων γυναικών στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Με αφορμή την 31η Οκτωβρίου 2020 που σηματοδοτεί την 20η επέτειο του Ψηφίσματος 1325 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τις Γυναίκες, την Ειρήνη και την Ασφάλεια, το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας αναφέρει ότι με το Ψήφισμα αυτό το Συμβούλιο Ασφαλείας αναγνώρισε τον δυσανάλογο αντίκτυπο των συγκρούσεων στις γυναίκες και τα κορίτσια αλλά και τον ουσιαστικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι γυναίκες στην πρόληψη-επίλυση των συγκρούσεων, οικοδόμηση και διατήρηση της ειρήνης.

Δυστυχώς, σημειώνει, είκοσι χρόνια μετά δεν υπάρχει πραγματική ειρήνη και ασφάλεια. «Οι γυναίκες συνεχίζουν να υφίστανται τη βία και τους βιασμούς σε περιοχές όπου υπάρχουν συγκρούσεις και είναι απούσες από τις διαπραγματεύσεις με αποτέλεσμα να λαμβάνονται αποφάσεις για αυτές χωρίς αυτές. Σήμερα όμως, όπως αποδείχτηκε, δεν χρειαζόμαστε άλλα ψηφίσματα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η εφαρμογή και η υλοποίηση του Ψηφίσματος 1325 για να προχωρήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς να αποκλείουμε το 51% του πληθυσμού στις ειρηνευτικές διαδικασίες, σε μια κοινωνία με περισσότερη ειρήνη και ασφάλεια», προστίθεται.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση