ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επ. Λευκωσίας: Φωτιά σε αγροτική περιοχή

Επιτόπου δυνάμεις πυρόσβεσης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 14.45 σε ξηρά χόρτα, βλάστηση και μεγάλο αριθμό από μπάλες σανού σε αγροτική περιοχή μεταξύ Αγίων Τριμιθιάς και Ανθούπολης. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της φωτιάς εργάζονται επτά στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Λευκωσίας, Λάρνακας και της ΕΜΑΚ.

Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στην κοινότητα Λυσού

Στο μεταξύ, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε δασική πυρκαγιά στην περιοχή «Λόφος» της κοινότητας Λυσού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το Σάββατο και ώρα 12:35 και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 15:00. Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση 5 δεκαρίων, καλυμμένη από καλαμιώνες και άγρια βλάστηση.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 25 άτομα του Τμήματος Δασών με 7 πυροσβεστικά οχήματα, 1 πυροσβεστικό όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 1 προωθητής γαιών του Τμήματος Δασών και 1 ιδιωτικός προωθητής γαιών.

Την προσπάθεια κατάσβεσης συνέδραμαν το αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, τα 2 μισθωμένα αεροπλάνα και τα δύο μισθωμένα ελικόπτερα.

Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις για ασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς και για αντιμετώπιση πιθανής αναζωπύρωσης. Τα αίτια της πυρκαγιά διερευνώνται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση