ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επ. Παιδείας: Ζητά άμεση άρση της απόφασης για απόλυση εκπαιδευτικού στην Αγγλική Σχολή

Επιστολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση της Σχολής

ΚΥΠΕ

Επιστολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση της Αγγλικής Σχολής, ώστε να αρθεί η απόφαση για απόλυση της εκπροσώπου των εκπαιδευτικών του ιδρύματος θα αποστείλουν ομόφωνα τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, τα οποία απευθύνουν έκκληση για άμεση ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας, η οποία συζήτησε τα διαχρονικά προβλήματα, που απασχολούν τη Μέση και Δημοτική Εκπαίδευση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Παύλος Μυλωνάς, ανέφερε ότι τα μέλη απευθύνουν έκκληση προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής, όπως ακυρώσει την απόφαση για διαθεσιμότητα και απόλυση της Προέδρου της Συντεχνίας των Εκπαιδευτικών άμεσα, ενώ το κάλεσε όπως προσέλθει σε διάλογο για την επίλυση των όποιων προβλημάτων υπάρχουν.

Όπως ανέφερε ο κ. Μυλωνάς, «ποτέ δεν λύθηκαν προβλήματα με αυθαίρετες αποφάσεις», σημειώνοντας πως «τα προβλήματα θα επιλυθούν μόνο με διάλογο».

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, έκανε λόγο για ένα Διοικητικό Συμβούλιο με «πρωτοφανή αυταρχισμό», προσθέτοντας πως «η δρομολόγηση της απόλυσης της Προέδρου της Συντεχνίας είναι κάτι πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα, είναι κάτι που παραπέμπει σε συμπεριφορές άλλων καθεστώτων».

«Το δικαίωμα στον συνδικαλισμό είναι ιερό και είναι κατοχυρωμένο», είπε.

Σημείωσε ότι «πλέον η ευθύνη πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που διόρισε αυτό το Συμβούλιο», συμπληρώνοντας ότι «αυτό το Συμβούλιο έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στο σχολείο, θυματοποιεί το μαθητές και τους γονιούς τους».

«Έχει δημιουργήσει ένα απίστευτα κακό κλίμα με τους εκπαιδευτικούς και δεν μπορούν τα πράγματα μα συνεχίσουν με αυτό τον τρόπο. Χρειάζεται άμεση παρέμβαση εκείνου που διόρισε το Συμβούλιο και έχει και την πολιτική ευθύνη για να μπορέσει να βρεθεί μια διέξοδος», ανέφερε.

Συνέχισε λέγοντας ότι για το ΑΚΕΛ «υπάρχει πολύ μεγάλο ζήτημα με το καθεστώς της Σχολής, αφού η σχολή παίρνει πολλές χιλιάδες ευρώ από τον φορολογούμενο πολίτη και το κράτος και δεν λογοδοτεί σε κανέναν».

Πρόσθεσε πως «αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί» και ότι «πρέπει να ανακληθεί άμεσα η διαθεσιμότητα της Προέδρου της Συντεχνίας και το Συμβούλιο να ξεκινήσει σε ένα βάθος διάλογο με το εκπαιδευτικό προσωπικό».

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης, είπε πως θεωρεί ότι οι συγκεκριμένες μονομερείς αποφάσεις δεν δημιουργούν καλό κλίμα ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και στη διοίκηση, για να σημειώσει ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής θα πρέπει να κάνει ανάκληση της απόφασής του και να βρεθεί μια λύση».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Παράταξης – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων Αλέκος Τρυφωνίδης, είπε πως «οι δικτατορικές και φασιστικές αποφάσεις για απολύσεις και ποινικοποίηση του συνδικαλισμού δεν έχουν χώρο στην πολιτισμένη μας κοινωνία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση