ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:55
 

Επί ποδός η Αστυνομία βάσει του σχεδιασμού για τις εκλογές

Ο κ.Αγγελίδης ανέφερε ότι «έχει γίνει αστυνόμευση των εκλογικών κέντρων, έχουν αρχίσει οι περιπολίες σε σχέση με το σχέδιο»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Επί ποδός βρίσκεται η Αστυνομία με την εφαρμογή συγκεκριμένου σχεδίου που κατάρτισε για τις σημερινές εκλογές.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, η εφαρμογή του σχεδίου άρχισε από νωρίς το πρωί. «Έχει γίνει αστυνόμευση των εκλογικών κέντρων, έχουν αρχίσει οι περιπολίες σε σχέση με το σχέδιο, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής οποιοδήποτε πρόβλημα, δεν καταγράφεται οποιοδήποτε παράπονο», σημείωσε.

Ανέφερε ότι η λειτουργία του Κέντρου Κρίσεων στη Λευκωσία έχει, επίσης, ήδη αρχίσει. Στο Κέντρο διοχετεύονται όλες οι πληροφορίες σε σχέση με τις εκλογές.

«Η όλη κατάσταση θα παρακολουθείται συνεχώς», πρόσθεσε.

Είπε, τέλος, ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία και συνεργασία με τον Έφορο Εκλογών.

Συνολικά 250 αστυνομικοί θα εργαστούν στην επαρχία Λάρνακας 

Συνολικά 250 αστυνομικοί θα εργαστούν στην πόλη και επαρχία Λάρνακας σήμερα Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χαράλαμπος Ζαχαρίου, «σήμερα συνολικά 250 αστυνομικοί θα εργαστούν στην πόλη και επαρχία Λάρνακας, ενώ δόθηκαν οδηγίες να μην παραχωρηθούν άδειες σε μέλη της Δύναμης για τη σημερινή ημέρα».
 
Πρόσθεσε ότι «στην ΑΔΕ Λάρνακας λειτουργεί Κέντρο Χειρισμού Κρίσεων με υπεύθυνο αξιωματικό της  Δύναμης».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας έλαβε αυξημένα μέτρα ασφαλείας τόσο στο οδόφραγμα του Περγάμους απ’ όπου αναμένεται να περάσουν οι Τ/κ ψηφοφόροι όσο και στο εκλογικό κέντρο όπου θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Στο συγκεκριμένο κέντρο αλλά και στην πόλη της Λάρνακας θα υπάρχει αντιοχλαγωγική ομάδα η οποία θα κινηθεί σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο».
 
Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαρίου «η πόλη και επαρχία Λάρνακας έχει χωριστεί σε δύο τομείς οι οποίοι επιβλέπονται από περίπολα της Αστυνομίας».

Επί ποδός 189 μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου 

Πανέτοιμη είναι η αστυνομική διεύθυνση Πάφου μετά από τις οδηγίες και τις συσκέψεις που έγιναν στο Αρχηγείο Αστυνομία και στα Γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου για την ομαλή διεξαγωγή των Ευρωεκλογών 2019, σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Πάφου Νίκο Πενταρά.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Πενταράς ανέφερε πως η Αστυνομία Πάφου βρίσκεται σε  πλήρη ετοιμότητα  την ημέρα της διεξαγωγής των Ευρωεκλογών και πως η αστυνομική διεύθυνση είναι πανέτοιμη να εφαρμόσει την διαταγή επιχείρησης η οποία εκπονήθηκε και θα καλύψει όλη την Επαρχία στην οποία θα λειτουργήσουν συνολικά 131 εκλογικά κέντρα στην πόλη και Επαρχία Πάφου.

Στα εκλογικά κέντρα της Επαρχίας , σημείωσε ο κ. Πενταράς, θα απασχοληθούν 189 μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου τόσο από την αστυνομική διεύθυνση όσο και από άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας που υπηρετούν στην Πάφο. 

Επιπρόσθετα ο κ. Πενταράς είπε πως ακολούθησε λίγες μέρες πριν σύσκεψη με τα στελέχη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου στο πλαίσιο της οποίας έγινε ανάλυση της διαταγής επιχείρησης .

Θα προσπαθήσουμε, είπε ο αστυνομικός διευθυντής Πάφου « να είμαστε όσο πιο άψογοι και εξυπηρετικοί μπορούμε τόσο για τις εκλογές όσο και για το κοινό το οποίο θα ασκήσει το δικαίωμα αυτό». 

Ο κ. Πενταράς σημείωσε πως σήμερα ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών  στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου λειτουργεί  αίθουσα επιχειρήσεων . Σύμφωνα με τον κ. Πενταρά , κάθε εκλογικό κέντρο θα επανδρώνεται με έναν αστυνομικό ενώ θα τοποθετηθεί και επικεφαλής συντονιστής.

Οι μηχανοκίνητες περιπολίες σημείωσε και οι έλεγχοι  των εκλογικών κέντρων διεξάγονται  από νωρίς το πρωί και θα συνεχιστούν καθόλη την διάρκεια της ψηφοφορίας αλλά και της καταμέτρησης των ψήφων.

Στέλνοντας το δικό του μήνυμα ο κ. Πενταράς είπε «πως ο κόσμος έχει ωριμάσει απλά είναι υποχρέωση μας να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας τόσο σε σχέση με το Νόμο για τις εκλογές όσο και στα θέματα οδικής ασφάλειας λόγω και της μεγάλης διακίνησης που θα υπάρχει στην πόλη της Πάφου αλλά και στην ύπαιθρο», κατέληξε. 

Συνολικά 132 αστυνομικοί θα εργαστούν στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου 

Συνολικά 132 αστυνομικοί θα εργαστούν στην περιοχή της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου σήμερα Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Ανδρέας Κωνσταντίνου «σήμερα συνολικά θα εργαστούν στην επαρχία Αμμοχώστου, 132 μέλη της Αστυνομίας περιλαμβανομένων μελών από άλλη Υπηρεσία τα οποία θα ενισχύσουν την ΑΔΕ Αμμοχώστου».
 
Πρόσθεσε πως «έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες που έχουν δοθεί σε μέλη της Αστυνομίας, τα οποία θα εργαστούν σήμερα, ενώ θα λειτουργήσει στην ΑΔΕ Αμμοχώστου Κέντρο Χειρισμού Κρίσεων με υπεύθυνο αξιωματικό της  Δύναμης».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου έλαβε αυξημένα μέτρα ασφαλείας τόσο στο οδόφραγμα της Δερύνειας απ’ όπου αναμένεται να περάσουν οι Τ/κ ψηφοφόροι όσο και στα εκλογικά κέντρα όπου θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ακόμα σε κοντινή απόσταση από τα κέντρα όπου θα ψηφίσουν οι Τ/κ, υπάρχουν αντιοχλαγωγικές ομάδες οι οποίες θα κινηθούν σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο».
 
Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, «η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου έχει χωριστεί σε 2 τομείς, με τον πρώτο τομέα να περιλαμβάνει το Παραλίμνι, την Αγία Νάπα, τη Δερύνεια, τη Σωτήρα, το Φρέναρος και την Αχερίτου. Ο δεύτερος τομέας περιλαμβάνει τη Ξυλοφάγου, το Αυγόρου, το Λιοπετρι, τη Ξυλοτυμπου, την Ορμήδεια και τον Συνοικισμό της ΑΗΚ».
 
Ανέφερε επίσης ότι «κάθε τομέας έχει την δική του εφεδρική ομάδα ενώ έχει συγκροτηθεί αντιοχλαγωγική ομάδα για ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Στα €20,74 δισ. το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης το 2019

«Αν αποφεύγονταν διάφορα έξοδα όπως για παράδειγμα η `συντήρηση` των παρασιτικών συνοδών του προέδρου ...»
ΑΚΑ  |  09:33

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Κάντε αυτό το έτος ένα αξιοσημείωτο και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Κάντε αίτηση ...»
Martin Laura  |  16:38

#PoliticsBlog Αυτή τη λιμουζίνα ποιος θα την πάρει;

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο γνωστός βουλευτής να μας έλεγε και τι στάση κράτησε όταν ο γνωστός συρφετός ...»
leo  |  13:09

#PoliticsBlog Αυτή τη λιμουζίνα ποιος θα την πάρει;

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο γνωστός βουλευτής να μας έλεγε και τι στάση κράτησε όταν ο γνωστός συρφετός ...»
leo  |  13:08

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X