ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επικίνδυνα αποκριάτικα παιχνίδια εντόπισε η Υπ. Προστασίας Καταναλωτή

Δεν πληρούσαν τις πρόνοιες της νομοθεσίας και ως εκ τούτου δόθηκαν οδηγίες για διορθωτικές ενέργειες.

Newsroom K

Σε συστάσεις προς το καταναλωτικό κοινό, για τα αποκριάτικα παιχνίδια και τις στολές αμφίεσης, προβαίνει η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, με αφορμή την εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για τα αποκριάτικα παιχνίδια και τις στολές αμφίεσης, που πραγματοποίησε την περίοδο 13/2/2019 – 1/3/2019, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή αναφέρει ότι η εκστρατεία κάλυψε παγκύπρια 91 καταστήματα λιανικής πώλησης, στα οποία πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι, με σκοπό τον εντοπισμό μη συμμορφούμενων και επικίνδυνων αποκριάτικων παιχνιδιών/ στολών αμφίεσης και τη λήψη των ανάλογων μέτρων.

Όπως σημειώνει σε τρεις περιπτώσεις εντοπίστηκαν αποκριάτικες στολές και αξεσουάρ, τα οποία κρίθηκαν επικίνδυνα ή μη συμμορφούμενα και αποσύρθηκαν από την αγορά και σε 22 περιπτώσεις εντοπίστηκαν προϊόντα, τα οποία δεν πληρούσαν τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας και ως εκ τούτου δόθηκαν οδηγίες για διορθωτικές ενέργειες.

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή συστήνει στους καταναλωτές όπως ελέγχουν προσεχτικά τις αποκριάτικες παιδικές στολές και αξεσουάρ, πριν από τη χρήση τους και να τα απομακρύνουν από τα παιδιά, όταν αντιληφθούν ότι εμπεριέχουν κινδύνους, να διαβάζουν και να εφαρμόζουν τις οδηγίες και προειδοποιήσεις του κατασκευαστή, που βρίσκονται πάνω στα προϊόντα, να χρησιμοποιούν σωστά τα διάφορα προϊόντα και μόνο για τους σκοπούς τους οποίους προορίζονται, ενώ για τη χρήση των σπρέι πρέπει να γίνεται μόνο από ενήλικες και όχι από μικρά παιδιά που δεν μπορούν να κατανοήσουν την επικινδυνότητα τους.


ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
1 Φωτογραφία Περιγραφή:
Στολή αμφίεσης (Πειρατής)
Επωνυμία:
Fun Fashion Εισαγωγέας:
Σκλαβενίτης Κύπρου Λτδ Σημείο Εντοπισμού:
Σκλαβενίτης (Λάρνακα-Παραλίμνι) Μοντέλο:
325 Γραμμοκώδικας:
5204745325069 Χώρα Προέλευσης:
Κίνα Κίνδυνος:
Στραγγαλισμού ή τραυματισμού από την παρουσία κορδονιών στην περιοχή του λαιμού.
2 Φωτογραφία Περιγραφή:
Στολή αμφίεσης (Νίντζα μαχητής)
Επωνυμία:
Fun Fashion Εισαγωγέας:
Σκλαβενίτης Κύπρου Λτδ Σημείο Εντοπισμού:
Σκλαβενίτης (Λάρνακα-Παραλίμνι) Μοντέλο:
242 Γραμμοκώδικας:
5204745242083 Χώρα Προέλευσης:
Κίνα Κίνδυνος:
Τραυματισμού από την παρουσία κορδονιών στην περιοχή κάτω από το ισχίο/ καβάλο και στην περιοχή των μανικιών που κρέμονται κάτω από το κατώτερο άκρο του ενδύματος.
3 Φωτογραφία Περιγραφή:
Στολή αμφίεσης (Νίντζα)
Επωνυμία:
Fun Fashion Εισαγωγέας:
Σκλαβενίτης Κύπρου Λτδ Σημείο Εντοπισμού:
Σκλαβενίτης (Λάρνακα-Παραλίμνι) Μοντέλο:
753 Γραμμοκώδικας:
5204745753060 Χώρα Προέλευσης:
Κίνα Κίνδυνος:
Τραυματισμού από την παρουσία κορδονιών στην περιοχή κάτω από το ισχίο/ καβάλο και στην περιοχή των μανικιών που κρέμονται κάτω από το κατώτερο άκρο του ενδύματος.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή καλεί τους καταναλωτές σε περίπτωση που κατέχουν τα πιο πάνω προϊόντα να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν και να τα επιστρέψουν στον πωλητή, δηλαδή από το κατάστημα από τα οποία τα έχουν προμηθευτεί και παράλληλα να την ενημερώσουν σχετικά.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον περί Ορισμένων Πτυχών της Πώλησης Καταναλωτικών Αγαθών και των Συναφών Εγγυήσεων Νόμο, σε περίπτωση αγοράς μη ασφαλούς προϊόντος, ο καταναλωτής δικαιούται σε αντικατάσταση του προϊόντος, ώστε το προϊόν να είναι σύμφωνο προς τους όρους της σύμβασης πώλησης.

Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε ο καταναλωτής δικαιούται να υπαναχωρήσει, δηλαδή να επιστρέψει το προϊόν στον πωλητή και να λάβει πίσω το πλήρες ποσό που πλήρωσε, συμπληρώνει η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.

Υπενθυμίζεται ότι τα πιο πάνω δικαιώματα ισχύουν για περίοδο 2 ετών από την αρχική παράδοση του προϊόντος στον καταναλωτή και ότι την αποκλειστική ευθύνη έναντι του καταναλωτή έχει πάντα ο τελικός πωλητής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία καταζητούμενου.

Καταζητείται 44χρονος

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λεμεσού ...
Newsroom K
 |  ΚΥΠΡΟΣ