ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:57
 

Επιχείρησε και αναμένεται επιστροφή κυπριακής αποστολής από Ισραήλ

Ο κ. Αλεξάνδρου είπε ότι η κυπριακή αποστολή επιχείρησε σε μια περιοχή, περίπου 50 χλμ νοτιοανατολικά του Τελ Αβίβ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι πυρκαγιές στο Ισραήλ είναι υπό πλήρη έλεγχο, είπε ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ενώ επεσήμανε ότι η κυπριακή αποστολή, που ήταν η πρώτη που έφθασε στη γειτονική χώρα και επιχείρησε, είχε σημαντική συνεισφορά, καθώς τα μέτωπα ήταν πολλά παρότι οι πυρκαγιές δεν ήταν ανεξέλεγκτες. Οπως, επίσης, ανέφερε, αναμένεται αύριο οι ισραηλινές αρχές να αποδεσμεύσουν την αποστολή.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Αλεξάνδρου είπε ότι με την κυπριακή αποστολή, η οποία επιχείρησε σε μια περιοχή, περίπου 50 χλμ νοτιοανατολικά του Τελ Αβίβ με κατεύθυνση προς Ιερουσαλήμ, είναι όλα μια χαρά, όλα καλά.
 
Υπογράμμισε πως το ευχάριστο είναι ότι οι πυρκαγιές είναι υπό πλήρη έλεγχο.
 
Σε ερώτηση αν θα επιχειρήσει και σήμερα η κυπριακή αποστολή, ο κ. Αλεξάνδρου είπε ότι σήμερα, η κυπριακή αποστολή θα κάνει περιπολίες για να ξεκουραστεί το προσωπικό του Ισραήλ.
 
Σημείωσε ότι αύριο αναμένεται σε κάποια στιγμή, το πρωί ή κατά το μεσημέρι, μετά από τη διεξαγωγή μιας σύντομης τελετής, οι ισραηλινές αρχές να αποδεσμεύσουν την κυπριακή αποστολή και να επιστρέψει πίσω στην Κύπρο.
 
Ο κ. Αλεξάνδρου είπε ότι η κυπριακή αποστολή έφθασε στο Ισραήλ λίγο μετά το μεσημέρι χθες και μετά από την ενημέρωση της οποίας έτυχε, επιχείρησε σε μια περιοχή, γύρω στα 50χλμ νοτιοανατολικά του Τελ Αβίβ με κατεύθυνση προς Ιερουσαλήμ .
 
Ερωτηθείς ποια είναι η κατάσταση των πυρκαγιών στο Ισραήλ, ο κ. Αλεξάνδρου είπε ότι από χθες η κατάσταση των πυρκαγιών ήταν σαφώς καλύτερη και βελτιωμένη.
 
«Υπήρχαν, όμως, μικρά μέτωπα. Χθες δεν υπήρχε κάτι το πολύ σοβαρό, δηλαδή ένα μέτωπο που να καίει ανεξέλεγκτα ή να απειλεί κάτι, αλλά επειδή ήταν πολλά, ήταν σημαντική η συνεισφορά μας. Η πρώτη αποστολή που έφθασε και επιχείρησε ήταν η κυπριακή», πρόσθεσε.
 
Η κυπριακή αποστολή συνέδραμε στις πυρκαγιές του Ισραήλ με δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών της Κυπριακής Δημοκρατίας, με πλήρωμα δύο ατόμων στο κάθε ένα, καθώς και τετραμελή ομάδα υποστήριξης εδάφους από το Τμήμα Δασών.  
 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η αποτυχία στις ΑΠΕ φέρνει αυξήσεις τα καύσιμα

«Ριάλια να φαν τζ’ οι όρνιθες ……………. Αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την είδηση για την επί θύραις αύξηση ...»
YIANNOULIS  |  10:14

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X